Los Contact Formulier (PHPmailer)

Dit artikel is voor klanten die een formulier op hun website willen plaatsen die gebruikt maakt van een standaard template. Dit formulier is al gebruiksklaar en kan gezet worden op je website. Zoals het nu in elkaar zit zal dit formulier wel een aparte pagina zijn.
Je kunt het ook splitsen en aanpassen. De CSS die het formulier opmaakt staat gelijk in de pagina waar het formulier opgemaakt word.

1) gaat als volgt te werk:
je download het .zip bestand via deze link

2) log je in het control panel en zet dit bestand in de map wwwroot. Daarna kan je hem uitpakken via de file manager en op je website doorverwijzen naar formulier.php.
Dat ligt aan de situatie en de mappenstructuur van je website.

Los Contact Formulier (PHPmailer)

Deze applicatie bestaat uit een bestand:

Index.php
- zorgt ervoor dat de informatie die opgegeven wordt in formulier.php afgevangen wordt en verzonden wordt.
- hier moet je email adres en wachtwoord gegeven worden zodat de applicatie weet waar het naartoe verstuurd moet worden.
Deze regels bevinden zich op regelnummers : 14 en 15

3) Pas dit vervolgens aan naar je eigen gegevens.

Los Contact Formulier (PHPmailer)

4) Pas hierna onderin het bestand de gegevens aan

Los Contact Formulier (PHPmailer)

Verzender mail adres -> Het zelfde als je mail user
    Verzender naam         -> het zelfde als je mail wachtwoord
    Ontvanger                    -> Plaats hier de ontvanger van je mail
    Onderwerp                  -> Het onderwerp van je mail
    Inhoud                          -> Plaats hier de inhoud van je mail adres

Voor de rest hoeft er niks gewijzigd te worden om dit werkend te krijgen. Je dient dit script nog wel zelf af te stellen op je eigen contact formulier.