Adobe Muse AUTH SMTP

*Noot* Adobe Muse heeft op 26 Maart 2018 hun laatste update uit gebracht, na Mei 2019 zal er geen support meer geleverd worden voor Adobe Muse.

Dit artikel is voor klanten die met adobe muse werken en formulieren op hun website willen maken. Om te mailen via onze servers is SMTP authorisatie vereist. De native manier van adobe muse gaat op de normale mail functie van PHP. Deze manier werkt via PHPmailer hetzelfde als het losse formulier wat ook verkrijgbaar is in de kennisbank. De installatie is op dezelfde manier als webbuilder X5. Je download het .zip bestand via deze link.

Deze aanpassing ondersteund geen radio buttons of recaptcha door Google.

Denk eraan dat de bestanden die bijgevoegd moeten worden uit de zip in een bestaande website folder geplaatst moeten worden. Aangezien hier 1 file overschreven moet worden en een paar toegevoegd gaan worden.

De stap die daarna komt is het uitpakken van het .zip bestand in de map van de installatie.
Dat is in de meeste gevallen : wwwroot/domeinnaam/scripts/
Adobe Muse AUTH SMTP

Daarna zie je een bestaand bestand staan form_process.php, dat bestand gaat vervangen worden door onze versie. Daarnaast word de map PHPMailer toegevoegd plus het bestand mailer.php.
De map PHPmailer moet altijd in dezelfde map staan als mailer.php in combinatie van form_process.php.
Adobe Muse AUTH SMTP

Daarna is het een kwestie van het bestand form_process.php overschrijven met de aanpassingen van mijnhostingpartner. Er moet ook een bestand bij toegevoegd worden
die de nieuwe mail functie aanmaakt die gebruik maakt van PHPmailer. Dat bestand heet mailer.php, het bestand roept de class.phpmailer.php aan en tevens
class.smtp.php. Dit zijn de bestanden van phpmailer en gebruiken wij om de mail te versturen via SMTP authorisatie.
Adobe Muse AUTH SMTP

Er zijn een aantal gegevens die nog toegevoegd moeten worden om dit werkend te maken. Namelijk je email adres en uw wachtwoord. Die kunt u toevoegen op de regels aangegeven in de screenshot.
Daar worden de twee variabelen $user en $pass aangemaakt. Waardoor er mail verstuurd kan worden naar het adres wat ingevoerd word. Denk eraan dat alleen het email en wachtwoord toegevoegd moet worden en de structuur hetzelfde moet blijven van de zin.
Dus ook met "" en de ; alleen de inhoud daar dient gewijzigd te worden.
Adobe Muse AUTH SMTP

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met mijnhostingpartner via de online chat of via het ticketsysteem.

Keywords: mail email e-mail authenticated smtp adobe muse muze php mailer functie webbuilder