Backup maken van Email - Outlook

In dit artikel word behandeld hoe je een backup kunt maken van jouw berichten in Outlook. Dit doen wij door de tool van Outlook te gebruiken om een .pst bestand te maken.
Als je bijvoorbeeld naar MijnHostingPartner.nl gaat verhuizen dan is het noodzakelijk om een backup te maken van jouw inbox. Dit word namelijk niet mee verhuisd.
Ook is het verstandig om na een zekere periode een backup van jouw zakelijke mail te hebben.

Om dit voor elkaar te krijgen starten we eerst Outlook op. In dit voorbeeld gebruiken wij Outlook 2013. Dit zal toepasbaar zijn met alle versies.

Hierna ga je naar "File".

Backup maken van Email - Outlook

In het volgende scherm selecteer je het volgende:

Backup maken van Email - Outlook

Je stelt de opties als volgt in:

Backup maken van Email - Outlook

Exporteer naar een bestand.

Backup maken van Email - Outlook

Om in Outlook het bestand weer te kunnen gebruiken dien je het .pst bestand te selecteren.

Backup maken van Email - Outlook

Hier selecteer je de betreffende folders waar je een backup van wilt maken, voor het gemak is in dit voorbeeld het gehele account geselecteerd.

Backup maken van Email - Outlook

De folder waar het bestand in opgeslagen dient te worden. Standaard word dit in DocumentsOutlook Files neergezet.

Backup maken van Email - Outlook

Indien u het bestand wilt beveiligen dan kan dit in het laatste scherm, het is aan te raden om hier wel een wachtwoord in te vullen.