Website bij Jimdo hosten mail bij MijnHostingPartner

(Onder constructie)

Meerdere mensen gebruiken Jimdo om hun website te maken en vervolgens te hosten, maar willen nog wel graag gebruik maken van onze maildienst en domeinnaam registratie. Dat kan uiteraard, het beste voor nieuwe klanten is dan een email pakket hiervoor te selecteren of bestellen. Voor bestaande klanten kan dit overgezet worden naar enkel een email pakket. Dit is aan te vragen in een ticket richting de administratie. 

Het is dan zaak om niet de Nameserver doorzetting hiervan te maken, maar in plaats hiervan het CNAME record aan te passen en te verwerken. Dan heb je nog steeds de mogelijkheid om van de Email van MijnHostingPartner.nl gebruik te maken en blijft de Domeinnaam registratie aan onze kant. 

Zorg ervoor dat je toegang hebt tot zowel het klantenpanel als Jimdo als die van ons, en navigeer naar de DNS zone records. Dit doe je via het klantenpanel Mijn Domeinen -> domein selecteren -> tabblad DNS zone records en vervolgens nog een keer op de betreffende domeinnaam te drukken. 

Het CNAME record wat ingevoerd dient te worden is uniek aan je eigen domein bij Jimdo, dit is op te zoeken door in het klantenpanel van Jimdo naar de volgende instellingen te gaan: 

A CNAME redirect generally looks like this:

www.jouwdomein.xx CNAME je Jimdo domein

Vervang ‘jouwdomein.xx’ en ‘je Jimdo domein’ met jouw eigen gegevens. Je kan jouw Jimdo domein vinden door het volgende op te zoeken bij Jimdo:

Log in bij Jimdo, en kies de betreffende website

Klik op Edit om naar de Jimdo Creator Website edit modus te schakelen.

Ga naar Menu -> Domains & Emails -> Domains

Kopieer het domein wat Jimdo je gegeven heeft in het Domain management Screen.

Hieronder zijn een paar voorbeelden:

www.my-example-site.com CNAME my-example-site.jimdo.com

www.yourdomain.com CNAME yourjimdodomain.jimdofree.com

Na deze ingesteld te hebben aan onze kant dien je alleen nog even de verwijzing van zonder www instellen. Dit is te doen via een 301 redirect. En is op de volgende wijze te doen: 

Maak een CNAME record aan met als naam:   www 

En verwijs dit naar het domeinnaam. bijvoorbeeld jouwdomein.nl