Wat is DNSSEC?

We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag wat DNSSEC precies in houdt. DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions.Een normaal DNS record zorgt in feite voor een vertaling van je domeinnaam naar een IP adres.Dit IP adres verwijst naar de server waar je dit domein op hebt draaien en hierdoor kan je domein ingeladen worden.

DNSSEC zorgt er eigenlijk voor een extra handtekening op de DNS records.Door de handtekening kan er gecontroleerd worden of het DNS record wel echt authentiek is.Het spoofen van DNS is hierdoor verder niet meer mogelijk.

Bij DNS spoofing vallen de kwaadwillende gebruikers het cache geheugen van een DNS tabel aan waardoor bepaalde websites niet meer naar het juiste IP adres verwijzen.De website die je hierbij te zien krijgt lijkt vaak wel op de website waar je wel naar toe wilde gaan maar dan is er bepaalde content aangepast.Hierbij kan je denken aan betaal gegevens die aangepast zijn of je inlog gegevens worden opgeslagen.Bij MijnHostingPartner staat het DNSSEC standaard geactiveerd voor je website zodat je bezoekers niet misleid worden.

Het kan natuurlijk zijn dat het DNSSEC voor je uitgeschakeld moet worden. Dit is verder aan te vragen via ons ticket systeem.Je dient hierbij door te geven voor welk domein je het uitgeschakeld wil hebben.We zullen het dan verder voor je in orde maken en je een seintje geven wanneer het een en ander gereed is.

DNSSEC is verder niet bij ons aan te passen in het control panel. Als je gewoon je DNS records wilt wijzigen kan je dat op de volgende wijze doen: Als je wilt controleren of het DNSSEC aan staat dan kan je dat doen op de volgende pagina: DNSSEC controleren

Wat is DNSSEC?