Wat is DKIM?

Noot: DKIM is sinds de lancering van het nieuwe klantenpanel in 2021 standaard actief bij de diensten van MijnHostingPartner.nl zodra er een email account wordt aangemaakt. Geen verdere actie is hiervoor noodzakelijk.

Als er gebruik gemaakt wordt van een eigen e-mail adres kan het zijn dat de mail soms bij de ontvanger in de spam box komt.Dit zal er dan mee te maken hebben met het feit dat er geen DKIM record voor het domein actief is.

DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail en het is een techniek die er eigenlijk voor zorgt dat er extra authenticatie wordt toegevoegd bij het versturen van de mail.Omdat er hier een extra bevestiging op zit kan de ontvangende partij dit controleren waardoor het niet meer opgevangen wordt als spam.Wanneer DKIM geactiveerd wordt zal het niet actief zijn op een enkel mail adres maar op het hele domein.Dit komt omdat DKIM een extra DNS records is, hieronder staat een voorbeeld van een DKIM record.

Wat is DKIM?

Als je DKIM wilt activeren dien je dit verder te doen in het control panel. Je klikt dan eerst op mail en vervolgens op mail domains. Hier scroll je dan naar beneden en klik je op enable DKIM. het uitgebreide artikel kan je terug vinden op de volgende pagina: DKIM activeren