Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren

Naar aanleiding van feedback van onze klanten hebben we in januari 2024 een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd in ons klantenpanel, namelijk de mogelijkheid om bulk nameservers aan te passen van je domeinen die je bij ons hebt vastgelegd. Dit is voornamelijk interessant voor domeinnaam handelaars en  klanten die extern hosten. Met de nieuwe functionaliteit is het nu eenvoudig om de nameservers in te stellen met een custom waarde, of deze bulk te herstellen naar onze standaard nameservers. 

Om hier gebruik van te maken log je bij ons in op het klantenpanel, dit is Mijn Account op onze website. Bereikbaar op de volgende link: 

https://www.mijnhostingpartner.nl/login

Hier kan je dan vervolgens inloggen met je mail adres en wachtwoord wat je hiervoor hebt gekozen om bij ons te registeren. 

Hierna ga je vanuit het Dashboard naar Mijn Domeinen. 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


Selecteer je het tabblad Bulk Acties

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


En kan je hier in de eerste drop down de gewenste actie selecteren, op het moment van schrijven van dit artikel is hier enkel nog maar de mogelijkheid om de Nameservers te resetten naar onze default servers. En de optie om andere nameservers in te stellen. Naar aanleiding van feedback kan dit nog uitgebreid of gewijzigd worden. 

We kiezen in dit voorbeeld eerst voor het instellen van andere nameservers, en voeren hier nameservers in die gewenst zijn. De nameservers zullen dus extern zijn, en betekend dat wij hier dus ook geen directe invloed op hebben. Let er dus op dat je de juiste nameservers invoert, en dat je dit dubbel controleert bij de andere partij. Foute nameservers of onjuist ingestelde, betekend dat zowel je website als mail niet te bereiken zullen zijn. 

Je kan onderaan de pagina selecteren voor welke domeinen dit allemaal gewijzigd dient te worden. Door middel van het selectievakje voor het domeinnaam. 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


Hierna zal je na het klikken op WIJZIGINGEN TOEPASSEN zien dat je hierna een email bericht ontvangt  met de melding en rapport hiervan. Dit kan enige tijd kosten met meerdere domeinen. 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


Het email adres wat je hebt ingesteld als hoofdcontact wordt hiervoor gebruikt, en het bericht geeft dan een rapportage op de volgende wijze terug: 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


Als je hier een fout in hebt of terugkrijgt dat dit niet is gelukt, dan zie je dit tevens terug in de mail. De nameservers dien je dan nogmaals te controleren en in te stellen: 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren

Hierna is dit gelijk verder doorgevoerd, je dient hier dan enkel rekening mee te houden met de DNS refresh. Dit proces kan 24 tot 48 uur duren. Het beste is dit even via een externe tool zoals dnschecker.org te controleren, dan kan je wereldwijd terugzien of dit correct is doorgevoerd. 


Het resetten van de nameservers naar onze default nameservers werkt verder op soortgelijke manier, selecteer de optie in de drop down, en selecteer de domeinen waarvoor je dit wilt doorvoeren. Hierna krijg je wederom het rapport hiervan op de mail terug. 

Bulk nameserver wijzigingen doorvoeren


Indien je hier nog verder vragen of suggesties voor hebt dan kan je dit het beste even doorgeven via het ticketsysteem.