Lets Encrypt activeren

Lets encrypt kan gemakkelijk geïnstalleerd worden via het klantenpanel. Dit kan op de volgende manier.

Log in op het klantenpanel, ga hierna naar Mijn Producten, en navigeer naar de website waar dit voor met gebeuren. Met de bewerkingstekens kan je de verdere instellingen van de website inzien.

Op het volgende scherm selecteer je vervolgens Websites om het Lets encrypt certificaat te kunnen installeren.

Lets Encrypt activeren

Druk hier op Install Lets Encrypt certificate om het SSL certificaat te installeren. Dit kan even duren. Klik dus niet gelijk weg hierna.

Nadat het proces is afgerond zie je de volgende melding staan:

Lets Encrypt activeren

Hierna ben je nog niet geheel klaar, de website dient dan ook nog geschikt gemaakt te worden voor SSL. Dit doe je door de volgende stappen toe te passen.

Hoe je de website automatisch doorverwijst naar SSL moet je in je web.config dit afdwingen. De instructie daarvoor is hier te vinden.

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/ssl-activeren-op-je-website/

Hierna dus even je website bestanden nakijken of het geschikt is voor SSL. Verder heb je een nieuwe map in de wwwroot gekregen genaamd:.well-known

Hier staan je SSL bestanden in, kom hier verder niet meer aan. Als hier een fout in wordt gemaakt dan kan je weer opnieuw beginnen aan het artikel.

Lets Encrypt Certificaat verlengen

Een Lets Encrypt Certificaat is 3 maanden geldig, hierna vervalt dit en kan het dus zijn dat jouw website niet bereikbaar meer is over SSL. Er is bij MijnHostingPartner.nl een automatische verlenging standaard actief. Echter raden we alsnog aan om deze datum in de agenda te zetten. Dan kan nog een keer handmatig gecontroleerd worden of dit correct gebeurd. Nogmaals, een Lets Encrypt Certificaat is gratis, en leveren wij niet dezelfde support voor als een betaald certificaat. Er zit hier dus een gedeelte eigen verantwoordelijkheid aan vast

Het Certificaat verlengen doe je een aantal dagen van tevoren of op de dag dat het certificaat verloopt. Dit doe je door in te loggen in het klantenpanel. Te navigeren naar Producten- > Website selecteren -> tabblad websites onder het product. Hier is dan vervolgens de optie aanwezig om het Lets Encrypt certificaat handmatig te verlengen:

Lets Encrypt activeren

*Noot, Let's Encrypt certificaten leveren wij verder geen support voor.

Deze certificaten zijn op eigen risico te gebruiken. Wanneer je een foutmelding krijgt bij de installatie of verdere vragen hebt dan kan je eerst kijken op de status pagina:
https://letsencrypt.status.io/
En verder contact opnemen met Let's Encrypt of de forums.

Let's Encrypt certificaten kan je actief maken op een gemakkelijke manier via het control panel. Je gaat eerst naar het control panel en logt in met je gegevens. Hierna ga je in het home scherm naar websites.

Vervolgens klik je op je website waar je het op actief wilt maken.

Onder websites selecteer je het tabblad SSL.

Je ziet hier gelijk de optie om Let's Encrypt te activeren, die klik je aan.

In het volgende scherm is het een kwestie van de gebruikersvoorwaarden te accepteren, lees deze natuurlijk wel even door voordat je akkoord geeft. Daarna selecteer je Create and Install. De voorkeur URL is hier ook te selecteren, waarna je alles verder standaard hebt kan je dit default laten. Dit is afhankelijk van je configuratie.

SSL certificaat wordt nu aangemaakt, dit kan even duren. Indien je de foutmelding krijgt: Domain can't be validated  dan is er een foutmelding in de DNS records ontstaan. Oftewel de check waar het certificaat mee goedgekeurd wordt. Meest voorkomende oorzaken zijn hierbij dat het domein te nieuw is. En nog niet over de gehele wereld bereikbaar is. Dit kan 48 uur duren na het aanmaken van het domein.

Ook kan er een fout in de DNS zitten wat dit veroorzaakt, een DNS reset is dan uit te voeren door de DNS te disablen en enablen in het control panel onder domains. onthoudt dat je hierna weer 48 uur dient te wachten alvorens het opnieuw te proberen. Meer stappen zijn hieronder in de Noten te vinden.

lets encrypt ssl certificaat activeren

Na het installatiescherm is het certificaat actief op je space en kan je hiervan gebruikmaken!Ga vervolgens naar je website via https:// om te kijken of het certificaat actief is. Onthoudt dat je de content van je website ook geschikt moet maken voor SSL! Dus ook de plaatjes en links etc. Hier kan MijnHostingPartner.nl je niet direct mee verder helpen, dit zijn namelijk instellingen binnen jouw website die gemaakt moeten worden.

Hoe je de website automatisch doorverwijst naar SSL moet je in je web.config dit afdwingen. De instructie daarvoor is hier te vinden:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/ssl-activeren-op-je-website/

Hierna dus even je website bestanden nakijken of het geschikt is voor SSL. Verder heb je een nieuwe map in de wwwroot gekregen genaamd:.well-known

Hier staan je SSL bestanden in, kom hier verder niet meer aan. Als hier een fout in wordt gemaakt dan kan je weer opnieuw beginnen aan het artikel.

*Noot, Let's Encrypt certificaten leveren wij verder geen support voor.

Deze certificaten zijn op eigen risico te gebruiken. Wanneer je een foutmelding krijgt bij de installatie of verdere vragen hebt dan kan je eerst kijken op de status pagina:
https://letsencrypt.status.io/
En verder contact opnemen met Let's Encrypt of de forums.

*Noot 2, Wanneer een foutmelding verschijnt met een verwijzing naar "could not validate hostname" dan zit er een verwijzing in de website niet correct. We raden dan aan om alles even uit te zetten op dat vlak en te zorgen dat het domein op zowel http://als http://www. te bereiken is. Zonder foutmeldingen.
Ook bij net aangemaakte domeinen is het zaak om even te wachten met het gelijk activeren van Lets Encrypt. Hij moet namelijk gevalideerd worden op DNS niveau.