Hoe zet ik een security txt bestand op

Een security.txt bestand opzetten kan ervoor zorgen dat je op de door jouw gekozen wijze ingelicht wordt over kwetsbaarheden binnen je website of applicatie. Dit bestand kan gegenereerd worden met een handige tool. En vervolgens in de well-known folder geplaatst worden om dit zichtbaar te maken voor ethische hackers of gebruikers.

Het security.txt bestand is aan te maken via de volgende website:

https://securitytxt.org/

Hier is jouw informatie aan te vullen en vervolgens de inhoud in het bestand te zetten, dit kan via FTP of via de filemanager. Dit is binnen de well-known folder. Deze zal waarschijnlijk al bestaan in je website hosting indien je een SSL certificaat actief hebt. Zo niet, dan valt deze folder nog aan te maken.

Lees ons blog artikel voor meer informatie ontremt het security.txt bestand:

https://www.mijnhostingpartner.nl/blog/beveiliging/wat-is-een-security-txt-bestand/