EV SSL certificaat activeren

Om een EV certificaat te activeren zijn een aantal extra stappen nodig. Dit omdat een EV certificaat staat voor een Extended Validation SSL certificaat. Oftewel uitgebreide verificatie.

Waar je op moet letten bij een EV SSL aanvraag is ten eerste het email adres wat in het klantenpanel staat bij ons. De SSL instantie controleert namelijk het email adres waarmee het domein geregistreerd staat. Een andere optie dan dit is niet mogelijk. Let hier dus goed op.

Je ontvangt het volgende op de mail van de SSL instantie:


EV SSL certificaat activeren


Hierin volg je de instructies van de mail letterlijk op en zorg je ervoor dat je de correcte gegevens aanleverd. Dus ook jouw telefoonnummer en adres.

Na het succesvol invullen van je gegevens krijg je de volgende mail, als je meer informatie nodig hebt dan kan je een kijkje nemen op de links die gegeven worden. Hierna kan weer op deze mail gereageerd worden met de formulieren.EV SSL certificaat activerenNa de vorige twee e-mails krijg je de laatste bevestiging, hier geef je in een antwoord terug wanneer er precies gebeld kan worden naar het opgegeven nummer. Zorg ervoor dat jij ook de telefoon aanneemt met de naam die opgegeven wordt in de mail.

EV SSL certificaat activerenHierna kan je naar ons toe bevestigen dat de nodige stappen genomen zijn in een ticket, dan maken wij de laatste stap af.


Indien je verder nog vragen hebt dan kan je het beste even contact opnemen in een ticket richting de helpdesk.