Staan jullie servers in Nederland en is MijnHostingPartner mileuvriendelijk?

Ja al onze servers staan in Nederland oververschillende locaties allemaal bij de 'bron'. Zo hebben we o.a. servers staan in Telecity 2 en Telecity 5.

De TelecityGroup is toonaangevend leverancier van hoogwaardige netwerk onafhankelijke datacenters in Europa.

Aldeze datacenters zijn gebouwd volgens strenge normen en bieden een robuuste omgeving die voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid, stroomvoorziening en uitgebreide connectiviteit voor jouw cruciale gegevens en systemen. De beschikbaarheid van meerdere locaties betekent dat we op flexibele wijze kunnen voorzien in jouw behoefte aan groei en uitbreiding, compleet met back-up- en noodherstelvoorzieningen.

De betreffende datacenters in Amsterdam voldoen aan de ISO 27001:2005-standaard voor informatiebeveiliging.Ze voldoen ook aan de ISO 9001:2008-standaard voor kwaliteitsmanagement en aan PCI DSS, de standaard voor beveiligde verwerking van transacties met betaalkaarten.

De datacenters leggen zich erop toe zo milieuvriendelijk mogelijk te handelen enstreven ernaardenegatieve invloed op het milieu tot het minimum te beperken.

Als leverancier van datacentersis Telecity zich ervan bewust dat de invloed die we hebben op het milieu samenhangt met ons energieverbruik. Om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te beperken, maken we gebruik van innovatieve technologie«n die de efficiëntie van de stroomvoorziening en koeling van onze datacentra aanmerkelijk vergroten.

In een groot aantal vande datacenters wordt vrije koeling gebruikt, wat een aanzienlijk besparingspotentieel oplevert. Daarnaast is er geïnvesteerd in de technologie voor de meting van lucht- en warmtestromen. Op basis van de meetgegevens worden klanten geadviseerd hoe de apparatuur zo energiezuinig mogelijk kan worden geconfigureerd.

Naast deze initiatieven gebruiken verscheidene datacenters energie uit hernieuwbare energiebronnen. Wij zijn ervan overtuigd datde datacentersbehoren tot de meest energiezuinige ter wereld.

De datacentersvoldoen aan de strenge normen binnen de industrie enlopen voorop met milieu initiatieven in de datacentermarkt.

  • TelecityGroup heeft het certificaat behaald voor ISO 14001, de norm voor milieumanagementsystemen. ISO 14001 is een internationaal erkende accreditatie voor organisaties die door middel van een strenge certificatieprocedure aantonen over uitstekend milieumanagement te beschikken. Het certificaat benadrukt de voortdurende inzet van TelecityGroup om enerzijds de energie-efficiëntie van haar bestaande datacenters te verhogen en anderzijds "state of the art" nieuwe locaties te ontwikkelen.
  • De Carbon Trust Standard is de eerste CO2-award ter wereld die vereist dat bedrijven hun CO2-uitstoot meten, beheersen en terugdringen. Met het certificaat wordt 50% van de Early Action Metrics bereikt voor het beoordelen van prestaties binnen het CRC Energy Efficiency Scheme. (voorheen Carbon Reduction Commitment)
  • Met ons lidmaatschap van de The Green Grid spelen we een rol bij de bewustmaking van ontwikkelaars en eindgebruikers van datacenter-technologie. Dit wereldwijde consortium heeft een adviserende rol binnen de gehele branche op het gebied van best practices, metrics en technologieï«n die het totale energierendement van datacenters en zakelijke digitale ecosystemen verbeteren.
  • Wij hebben daarnaast de Corporate Status binnen de Europese gedragscode voor datacenters, de EU Code of Conduct. Deze gedragscode heeft als doel om de inzet van best practices in datacenters te bevorderen. Een eerder afgeronde audit bevestigt dat al onze datacenters aan de richtlijnen van de gedragscode voldoen op het gebied van energiezuinigheid.
  • Onze permanente inzet op het gebied van energiezuinigheid is onlangs beloond met een 1e plaats binnen de eigen sector en een 16e plaats op de algemene rangrijst voor "Community and Evironmental Responsability" in de jaarlijkse toekenning van Management Today"s "Britain"s Most Admired Companies" awards.

Voor meer informatie over deze awards die de datacenters waarin 'MijnPartnerGroep.nl' haar servers heeft staan verzoek ik je onderstaande link aan te klikken:

https://www.telecitygroup.nl/recente-awards.htm