Hoe gebruik ik de email list?

Met een email lijst kan je ervoor zorgen dat je naar meer dan 25 emailadressen een email kunt versturen. In ons andere artikel behandelen wehoe de email lijst aangemaakt en beheert kan worden. In dit artikel leggen weverder uit hoe een email lijst vervolgens te gebruiken is. 

We nemen het voorbeeld uit het email list artikel, we hebben mail adressen op het domeinnaam:  mijndemopartner.nl. Hier hebben we vervolgens een email list voor aangemaakt met de volgende naam: 

nieuwsbrief@mijndemopartner.nl

Aan deze email lijst zit een Moderator gekoppeld, oftewel de beheerder van de email lijst. Dit is een email adres die aangemaakt is binnen hetzelfde domein. In ons geval: 

demo@mijndemopartner.nl

Het moderator adres en de toegang tot de mail lijst behandelen wij in een apart artikel. Voor het gebruiken van de email list is dit email adres enkel belangrijk om de mail list aan te sturen. 

Het gebruiken van de daadwerkelijke mail list is dus enkel mogelijk met het moderator mail adres met de door ons gekozen instellingen. 

Om de email list vervolgens aan te spreken kan je met het moderator adres, demo@mijndemopartner.nl simpelweg een nieuwe email opstarten en vullen naar wens. En als ontvanger de email lijst invoeren. In ons geval dus, nieuwsbrief@mijndemopartner.nl. 

Hoe gebruik ik de email list?


Dit kan je doen via onze webmail, maar ook via een lokale email applicatie zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail. Zolang je maar naar de email list verstuurd met het adres wat hier de Moderator van is. Hierna wordt jouw email bericht wat je hebt opgezet naar iedereen die lid is van de email lijst. 

We raden aan om in ieder geval 1 email adres in je lijst te verwerken waar je zelf ook inzage in hebt. Dan weet je zeker of alles in orde is zodra je de mail list aanstuurt. 

Niet iedereen zal je mail direct ontvangen, het wordt batchgewijs, dus met een paar gebruikers per gelijk verzonden, en ook met enige vertraging hierin om ervoor te zorgen dat de mailservers niet overbelast raken. 

Meer inzage in de mail list heb je ook binnen onze webmail, hier kan je bijvoorbeeld ook zien of de mail gebounced werd. Dit is in te zien onder het moderator adres, om vervolgens naar de domein settings te gaan, en de email list verder te selecteren in het menu. Dit raden we echter aan om alleen verder te bewerken indien je een geavanceerde gebruiker bent. 

Voor onze andere artikelen voor het gebruiken van de mail list zie de volgende links: 

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/algemene-mail-informatie/hoe-beheer-ik-de-toegang-tot-de-email-list/

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/algemene-mail-informatie/email-lists-aanmaken/