Hoeveel ruimte verbruik ik?

We krijgen vaker de vraag hoeveel totale ruimte er verbruikt wordt, in dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt berekenen binnen jouw hosting space.

MijnHostingPartner.nl heeft grote pakketten beschikbaar, zeker voor de scherpe prijzen die wij hanteren. Wanneer je echter buiten de banen van je pakket treed maken wij hier een factuur voor de verbruikte ruimte aan.  Het is dus raadzaam om onverwachte kosten te voorkomen door hier periodiek naar te kijken en een inventaris voor te maken.  Dit doe je op de volgende wijze.

Log in binnen je klantenpanel en ga naar Mijn Producten, en vervolgens naar het pakket waar je dit voor wilt controleren. In het linkermenu ga je vervolgens naar Statistieken, waarna je gelijk het volgende scherm ziet: 

Hoeveel ruimte verbruik ik?


Hier zie je een overzicht van de door jouw verbruikte ruimte van je pakket. Dit is echter niet altijd 100% accuraat, aangezien hier maar op een periodieke basis een controle op wordt uitgevoerd. Kijk dus ook even op het control panel naar de filemanager, en druk op Calculate Diskspace rechtsonderin. Na ongeveer 6 uur kan je hier terugkomen om te controleren of deze verbruikte ruimte overeenkomt met het klantenpanel. 

Hoeveel ruimte verbruik ik?

Hierna kan je tevens nog even kijken naar je mail domein hoeveel ruimte daar wordt verbruikt, zoals je weet hanteren wij een totale opslag voor de standaard pakketten. En wordt deze data dus gedeeld tussen zowel je website als de mail accounts. 

Ga hiervoor naar de webmail, en kijk als Domein administrator account onder de instellingen op de volgende plek: 

Hoeveel ruimte verbruik ik?


Hier zie je een compleet overzicht van het totale verbruik van alle mail accounts. 

Door deze twee zaken dus op te tellen krijg je een totaalbeeld van je verbruikte ruimte. En kan je waar nodig upgraden of actie ondernemen. 

Voor vragen hierover is het beste gelijk een ticket aan te maken richting de helpdesk.