Overzicht van de Filemanager

Dit artikel laat de functies van onze filemanager zien, de filemanager is een tool om uw bestanden te beheren en wijzigingen te maken in de rechten van bestanden. Rechten instellen via FileZilla kan niet bij MijnHostingPartner.nl aangezien wij gebruik maken van Windows servers.
Om naar de filemanager te gaan kunt u inloggen in het Control panel. Hierna selecteerd u het volgende icoon:

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl cyberduck ftp client instellingen

Hierna zien we het volgende scherm:

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl cyberduck ftp client instellingen

We beginnen met A, B  etc,

• A, heeft als functie om de gehele mappenstructuur te selecteren.
  • B, heeft als functie om de map of een enkel bestand te selecteren.
  • C, heeft als functie om de naam van het bestand of map te wijzigen.
  • D, heeft als functie om de schrijfrechten in te stellen. Meer over de schrijfrechten kunt u hier vinden.
We stappen over naar de menubalk. aangegeven met cijfers.

1,  Kan gebruikt worden om bestanden te uploaden naar uw hosting space. Bestanden worden geupload in de huidige directory. Gebruik voor grotere of meerdere bestanden een FTP client zoals FileZilla.

2, Maakt een bestand aan. Om een simpel bestand te maken kunt u dit gebruiken. Echter is dit een klein schermpje waar u in kunt typen. Gebruik uw favoriete editor hiervoor. MijnPartnerGroep.nl maakt voornamelijk gebruik van Notepad++ of SciTE. Gratis te downloaden via hun site.

3, Maakt een folder aan.

4, Maakt een Access database aan, echter is dit een bekende Bug uit ons huidige control panel. Het is gemakkelijker om Lokaal een database aan te maken en vervolgens uploaden naar uw space.

5,  Zip en Unzip, hier kunt u .zip bestanden aanmaken of uitpakken.

6, Wanneer u een bestand geselecteerd heeft kunt u dit met deze knop kopi├źren.

7, Bestanden verplaatsen binnen uw hosting space.

8, Wanneer een bestand geselecteerd staat kunt u dit verwijderen.

Onderin kunt u als laatst uw gebruikte schijfruimte inzien, wanneer dit niet klopt kunt u aan de rechterkant uw gebruikte schijfruimte laten berekenen. Dit neemt echter wel enige tijd in beslag.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords:  hoe werkt de filemanager functies bestand mappen