PHP error- Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Wanneer je bovenstaande of vergelijkbare foutmeldingen krijgt met een functie van mysql_*  dan dien je de code van jouw website te updaten.
mysql word niet meer ondersteund vanwege veiligheidsredenen, je dient hiervoor mysqli of PDO voor te gebruiken. Hiervoor kunnen prepared statements voor worden gebruikt.

Om meer te leren over de technieken die hierboven worden aangeraden dan kun je de volgende link raadplegen.

Indien je nadien nog steeds soortgelijke foutmeldingen krijgt dan kun je de query controleren. Om dit toe te passen kun je het volgende uitvoeren:
http://php.net/manual/en/mysqli.error.php

keywords:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given