PHP error- Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Wanneer u bovenstaande of vergelijkbare foutmeldingen krijgt met een functie van mysql_*  dan dient u de code van uw website te updaten.
mysql word niet meer ondersteund vanwege veiligheidsredenen,  u dient hiervoor mysqli of PDO voor te gebruiken. Hiervoor kunnen prepared statements voor worden gebruikt.

Om meer te leren over de technieken die hierboven worden aangeraden dan kunt u de volgende link raadplegen.

Indien u nadien nog steeds soortgelijke foutmeldingen krijgt dan kunt u de query controleren. Om dit toe te passen kunt u het volgende uitvoeren:
http://php.net/manual/en/mysqli.error.php

keywords:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given