Mail versturen met PHP

Dit artikel geeft een voorbeeld hoe mail kan worden verzonden met PHP. Dit kan niet met de standaard mail();  functie die in PHP zit. Wij werken met een extra beveiliging die niet word ondersteund door de standaard mail functie. Bij ons is het namelijk vereist dat er via Authenticated SMTP word verzonden.

Dit artikel richt zich op Websites die "Custom" gemaakt zijn met PHP, het is dus niet exact te zeggen waar dit exact moet in uw mappenstructuur of website. Dit zult u in uw website bestanden moeten nagaan of even navragen bij uw website ontwikkelaar, die kan u hier verder mee helpen. De code die gegeven wordt op onderstaande link is een "barebones" code bestand. Het is de bedoeling dat u dit uitbreidt en aanpast naar uw wensen.

U kunt de volgende bestanden downloaden, in deze bestanden vind u de code die gebruikt kan worden. Wanneer u de bestanden gedownload heeft kunt u dit op een test pagina aanmaken en aanpassen. U kunt in de comments de nadere instructies lezen om het nodige aan te passen. De error reporting en mogelijke foutmeldingen staan allemaal ingeschakeld. Dit om te helpen met testen.

In mailer.php zijn de instellingen aan te passen, de map phpmailer is vereist en word gebruikt om de mail te verzenden. Hier hoeven verder geen wijzigingen in plaats te vinden.
U kunt dus bij de variabele $user en $passw uw email adres en wachtwoord opgeven die u hiervoor gaat gebruiken. Het is aan te raden om hier een alternatief email adres voor te gebruiken. Zoals een send@ adres, met een wachtwoord aangemaakt in de wachtwoord generator:
https://www.mijnhostingpartner.nl/random-password/

mijnpartnergroep.nl php mailer mailen mijnhostingpartner.nl

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is. Uiteraard kunt hiervoor ook een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: code php om te mailen phpmailer worksware mail versturen