Magento installatie - Web app

Dit artikel legt uit hoe je Magento installeert op de website via de Web app gallery.
Om Magento te installeren heb je de inloggegevens van het control panel nodig, deze gegevens heb je gekregen tijdens de activatie van jouw pakket.

Controleer voordat je Magento installeert eerst de actieve PHP versie en controleer dat met de specificaties die aangegeven worden via de Magento site.

Je gaat naar de volgende URL: https://control.mijnhostingpartner.nl/
Vervolgens log je in met je gegevens en selecteerd in het hoofdmenu de Web app Gallery.
Hierna voer je in het zoekvak "Magento" in en klik op install
Je komt hierna op het volgende scherm:

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Hier druk je op Next, hij download dan het installatiepakket naar je hosting space toe. Dit kan even duren.

Wanneer dit proces klaar is druk je op volgende, hierna kom je in het volgende scherm:

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Je vult hier de gegevens aan, de optie is er om een bestaande database te gebruiken of een bestaande. Aan jou de keus.
Vervolgens druk je op Install, hierna worden de nodige bestanden geinstalleerd.
In het volgende scherm druk je op Launch Magento. Hier word de installatie afgerond.

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Je komt in de browser nu op het volgende scherm:

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Hier is de taal en valuta instellingen af te ronden. Wanneer je dit hebt ingesteld kan je op continue drukken om verder te gaan.
In dit scherm stel je de database zaken in, dit zal al grotendeels zijn ingevuld. De overige opties zijn in te stellen naar wens.

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Wanneer de gegevens zijn ingevuld kan je weer op continue drukken om verder te gaan met de installatie.
In het laatste scherm van de installatie hoef je alleen nog maar de admin gegevens in te voeren. Dit worden de gegevens waar je mee inlogt in de backend.

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Na op volgende hebben gedrukt in het vorige scherm kom je op de pagina om naar de Frontend te gaan of de backend, wij kiezen hier voor backend.

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Hier kan je inloggen met de zojuist aangemaakte gegevens en de website gaan ontwikkelen. De installatie is nu afgerond.

mijnhostingpartner.nl mijnpartnergroep.nl

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je  altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kan hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords:  magento installatie webapp installeren install