E-mail instellen - Outlook 2016

Email account instellen voor Outlook 2016

In dit artikel word behandeld hoe uw een email account kunt instellen in Outlook 2016 bij de webhosting van MijnHostingPartner.nl.
Als u nog geen email account heeft dan kunt u dit via de volgende wijze aanmaken.

U opent Outlook en komt in het volgende scherm:

Outlook 2016 mail instellen hosting 1

Hierna drukt u door op volgende.

Outlook 2016 mail instellen hosting 2

U voerd de gegevens in van uw account, dus uw:
- Naam
- Email adres , zoals aangemaakt via eerder vermeld artikel.
- En uw wachtwoord voor het mailaccount.

Wilt u controleren of u het juiste wachtwoord heeft?
Dan kunt u proberen in te loggen via de webmail op:
https://webmail.mijnhostingpartner.nl/Login.aspx

Lukt dit niet dan kunt u het wachwoord van uw account herstellen op de volgende wijze.

Selecteer na het invullen van de gegevens de optie " Handmatige instelling of extra servertypen. " Klik hierna op Volgende.

Outlook 2016 mail instellen hosting 3

In dit geval installeren wij een IMAP account, u selecteerd die optie en drukt weer op volgende.

Outlook 2016 mail instellen hosting 4

Voer uw gegevens op de volgende wijze in:

Outlook 2016 mail instellen hosting 5

Outlook 2016 mail instellen hosting 6

Let op dat u de de instellingen bij Meer Instellingen ook overneemt, zonder werkt uw email account niet.

Voor inkomende mail gebruiken wij in dit geval IMAP, het serveradres hiervoor is:
imap.mijnhostingpartner.nl (poort 143)

Uitgaande email server is:
smtp.mijnhostingpartner.nl (poort 25, 26)

Wilt u de SSL instellingen gebruiken voor uw email dan kunt u de volgende poorten gebruiken.

Indien u POP wilt gebruiken dan kunt u het volgende server adres gebruiken:
pop.hieruwdomeinnaam.nl (poort 110)

Als u hierna op volgende drukt dan word er een test uitgevoerd door Outlook. Het doel is uiteraard 2 groene vinkjes zoals hieronder:

Outlook 2016 mail instellen hosting 7

Indien u dit niet heeft bij het tweede vinkje dan is er iets fout bij de smtp server. Controleer bovenstaand hiervoor.
Als u alles nogmaals gecontroleerd heeft dan kunt u poort 26 proberen in plaats van 25.

Mocht het u niet lukken om de mail in te stellen dan graag screenshots maken van uw instellingen binnen outlook en dit aan ons melden in een ticket.
Dan wordt dit voor u nagekeken.

Noot:

Indien u niet uit bovenstaand artikel komt en wij uw scherm overnemen om u verder van dienst te zijn behouden we ons voor om hier kosten voor in rekening te brengen. MijnHostingPartner.nl heeft een zeer hoge servicegraad maar voelt zich niet verantwoordelijk om problemen op te lossen die veroorzaakt worden door situaties die buiten ons om gaan. Indien een servicemedewerker het gevoel heeft dat de werkzaamheden langer duren dan 5-10 minuten dan kan hij aangeven dat er kosten worden doorberekend. De servicemedewerker zal op dat moment een vast bedrag met u afspreken. U dient rekening te houden met € 35,00 excl. BTW per 15 minuten. Heeft u vragen hierover dan kunt u deze direct vragen aan de helpdeskmedewerker.