Error establishing a database connection

Wanneer u een wordpress site heeft en u krijgt de volgende foutmelding als u uw website probeert te openen dan is er wat mis met de database gegevens.
Het eerste wat u kunt controleren is de aankondigingen pagina van MijnHostingPartner.nl zodra het voorkomt dat er een MySQL server problemen heeft dan zal dit hier direct gemeld worden.
Ziet u geen melding hiervan staan dan zit het in de code van uw website.

Wat hierna gecontroleerd kan worden is of u met de bestaande gegevens van uw database kunt inloggen op de volgende link:

http://mysqlwebadmin.nl/

Als er ingelogd kan worden dan kunt u doorgaan naar het control panel en alvast in de filemanager het bestand wp-config.php opzoeken. Dit is direct in de wwwroot te vinden.

Als er niet ingelogd kan worden dan kunt u de gegevens aanpassen / herstellen op de volgende wijze. Hierna kunt u doorgaan naar de volgende stap.

U gaat naar de filemanager in het control panel en navigeerd naar de wwwroot, hierna opent u het bestand wp-config.php.
In dit bestand kunt u naar regel 17 gaan en de gegevens van uw server en de database inlog hiernaast houden en controleren.

In vrijwel alle gevallen zit hier een fout in die direct in het bestand kan worden aangepast. Dit kunt u aanpassen op de volgende wijze:

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'Hier uw database naam');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'Hier uw Database gebruiker');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'Hier uw wachtwoord');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'mysql(uw server).mijnhostingpartner.nl');

Bijvoorbeeld:   mysql5.mijnhostingpartner.nl

Indien u hierna nog steeds dezelfde foutmelding krijgt dan kunt u contact met ons opnemen via de chat, of een ticket aan te maken in het klantenpanel.
Met hierin een kopie van uw wp-config.php bestand. Dan kijken wij dit voor u na.

keywords: database foutmelding wordpress kan niet verbinden geen connectie wordpress my-sql MySQL mysql