E-mail instellen - Windows 10

In dit artikel word uitgelegd hoe je een email adres van MijnHostingPartner.nl kunt instellen in de nieuwe Windows 10 app. Je kunt een email adres aanmaken via het volgende stappenplan indien je dit nog niet hebt.

Vanuit het start menu in Windows 10 kun je de Mail app selecteren en openen. Indien je dit niet op het eerste scherm hebt ingesteld staan kun je in het start menu Mail invoeren. Op die wijze is het eerste resultaat de app.

Die selecteer je en je gaat naar de instellingen binnen de app.

Email hosting instellingen windows 10

Vervolgens druk je op tandwiel -> Accounts.

Email hosting instellingen windows 10

Account Toevoegen.

Email hosting instellingen windows 10

Geavanceerde configuratie.

Email hosting instellingen windows 10

Hier selecteer je Internet E-mail.

Email hosting instellingen windows 10

En voer je de persoonlijke gegevens in van jouw account. Zoals een naam voor het email adres in jouw inbox enzovoort.

Email hosting instellingen windows 10

je dient hier de keuze te maken tussen IMAP op POP, wij raden IMAP aan aangezien dit meer functies ondersteund. Bij POP dient het server adres pop.jouwdomeinnaamhier.nl te zijn.
Voor IMAP kun je imap.mijnhostingpartner.nl gebruiken.

Email hosting instellingen windows 10

Als je hierna even verder naar beneden scrolled dan zie je het veld voor het wachtwoord van het email adres, dit vul je in.
De uitgaande server dient altijd smtp.mijnhostingpartner.nl te zijn.

Indien poort 25 geblokkeerd word door jouw internet service provider kan dit opgelost worden door in de geavanceerde instellingen het poort nummer te wijzigen in:
smtp.mijnhostingpartner =   poort 26

Elders kan de standaard poort 25 worden gebruikt.

Email hosting instellingen windows 10

Je kunt hierna de vinkjes aanzetten zoals in het screenshot en op Aannmelden drukken.

Hierna is jouw email adres ingesteld binnen de Windows 10 app.