Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Dit artikel behandeld het installeren van Umbraco.

De eerste stap is het installatie pakket downloaden van de officiƫle Umbraco site.
Hierna kunt u dit zip bestand uitpakken op uw bureaublad en dit uploaden naar uw hosting space > wwwroot.

Hiervoor heeft u nodig :
Een FTP account en een FTP client zoals FileZilla.

Tevens is een MS - SQL database nodig of een MySQL. Met natuurlijk bijbehorende user + wachtwoord.

De map wwwroot zal er als volgt uitzien:

Umbraco hosting installeren

De installatie zal een aantal keer vragen om diverse bestanden te overschrijven, dit kunt u toepassen.
Het bestand web.config wat bij ons standaard al in de wwwroot staat zal overschreven / verwijderd moeten worden.
Dit om het web.config bestand van Umbraco voorrang te geven.

U kunt hierna naar een browser naar keuze gaan en uw URL ingeven. U ziet nu de installatie pagina van Umbraco verschijnen.

Umbraco hosting installeren

U voert hier de gegevens in voor het administratie account en drukt vervolgens op Customize.
Het volgende scherm voert u de database gegevens in, dit is afhankelijk van uw server + database type.
Dit kunt u nakijken in het control panel en invoeren in het scherm.

Umbraco hosting installeren

U krijgt vervolgens een optie te zien om een template uit te kiezen, of no thanks te drukken. Aan u de keus.

Umbraco hosting installeren

Hierna word Umbraco geinstalleerd en kunt u even wachten totdat de installatie afgelopen is, u word aan het einde gelijk geredirect naar de admin omgeving.

Umbraco hosting installeren

Umbraco is bij deze geinstalleerd en u kunt aan de gang met uw nieuwe website.
Heeft u hulp hierbij nodig dan heeft Umbraco een uitgebreide video bibliotheek met de meeste stappen uitgelegd. Tevens zijn hier ook cursussen voor te vinden online, zowel gratis als betaald.

Keywords: umbraco installatie installeren draaien