DKIM en certificaat sleutel instellen

Dit artikel behandeld het toevoegen van DKIM (Domainkeys Identified Mail) aan uw domein. Dit is een instelling die ervoor zorgt dat er een extra laag verificatie komt terwijl u mail ontvangt en verstuurd.

Dit is in te stellen binnen SmarterMail, dus op de volgende URL:  https://webmail.mijnhostingpartner.nl
Hier kunt u inloggen met een nieuw Admin email account wat u aanmaakt in het control panel. Gebruik dit account alleen voor dit in te stellen.
Zet hier ook een lang en goed wachtwoord voor neer.  Bijvoorbeeld uit de wachtwoord generator.

Let op! Het email adres dient een administrator account te zijn.

Als u hier een account voor gebruikt wat uw daily driver is dan kan dit dus niet goed gaan uitpakken.
Wat namelijk het  voordeel is om een account aan te maken hiervoor. Is dat u een uitermate lastig wachtwoord hiervoor kunt aanmaken en dit email adres verder niet te gebruiken.
Dit email account dient namelijk een administrator account te zijn om dit te laten werken.

Nadat u bent ingelogd met het administrator account kunt u het de volgende stappen volgen om dit in te stellen.  Ga naar het tandwiel met het wereldsymbool en selecteer bij Email ondertekenen Inschakelen.

DKIM certificaat instellen voor email hosting 1

Nadat DKIM is ingeschakeld kunt u view record kiezen:

DKIM certificaat instellen voor email hosting 4

Het record ziet er vervolgens zo uit:

DKIM certificaat instellen voor email hosting

Hier selecteerd u de TXT naam en TXT waarde en plakt dit indien nodig even in een kladblok.

Vervolgens gaat u naar het control panel ->  Domains ->  domein selecteren ->  edit DNS zone records.

En voegt een TXT record toe met de TXT naam en TXT waarde zoals hierboven aangegeven. Dit soort wijzigingen kunnen tot 48 uur in beslag nemen na het instellingen. Het is dus even geduld hebben voordat dit daadwerkelijk als actief wordt gezien.

DKIM certificaat instellen voor email hosting

Wanneer u hier niet uit komt of problemen mee heeft met het instellen van het DKIM  dan kunnen wij dit ook voor je uitvoeren. Wij vragen hier een vast bedrag van 25 euro ex btw voor. Dit is aan te vragen in een ticket.

keywords:  DKIM mail beter beveiligen certificaat cert email