DKIM en certificaat sleutel instellen

Dit artikel behandeld het toevoegen van DKIM (Domainkeys Identified Mail) aan jouw domein. Dit is een instelling die ervoor zorgt dat er een extra laag verificatie komt terwijl je mail verstuurd.
DKIM zorgt ervoor dat een email bericht ook ondertekend wordt met een key. Als deze key niet klopt dan wordt dit geweigerd en als ongewenst neergezet. Zo voorkom je dus een hoop SPAM en misbruik van accounts.

Daarom raden wij zeker aan om DKIM te activeren voor al je domeinen. Het is een kwestie van een enkele actie vanuit het control panel. En hierna hoeven hier geen verdere stappen voor genomen te worden.

DKIM is sinds een laatste update van het control panel eenvoudig toe te passen voor je domein, de eerste stap is inloggen in het control panel. Hierna kan je in het linkerlint Mail uitvouwen en naar Domains gaan en op het betreffende domein te klikken.

DKIM instellen bij Mijnhostingpartner

Hierna kom je in het scherm waar je de aanpassing kan toepassen. Onderaan dit veld zie je de optie om DKIM te activeren. Die selecteer je alvorens je op update klikt. DKIM is dan hierna actief.

DKIM instellen mijnhostingpartner

Dit soort wijzigingen kunnen tot 48 uur in beslag nemen na het instellingen. Het is dus even geduld hebben voordat dit daadwerkelijk als actief wordt gezien.

Wanneer je hier niet uit komt of problemen mee heeft met het instellen van het DKIM  dan kunnen wij dit ook voor je uitvoeren. Wij vragen hier een vast bedrag van 25 euro ex btw voor. Dit is aan te vragen in een ticket.

keywords:  DKIM mail beter beveiligen certificaat cert email