Drupal installeren

In dit artikel word uitgelegd hoe u Drupal kunt installeren op uw hosting space.
U kunt het installatie bestand via de volgende link downloaden en uploaden naar uw hosting space. Dit dient het .zip bestand te zijn van de versie naar keuze.

Installeer de versie 7.xx (7.50) voor de beste stabiliteit! Met 8.xx zijn nog een aantal problemen met het web.config bestand en te lange file names.
Wanneer u een ervaren gebruiker bent van Drupal dan kunt u de volgende fix toepassen:
https://www.drupal.org/node/2606772

• Indien u de filemanager gebruikt kunt u dit zip bestand rechtstreeks uploaden en uitpakken. Denk eraan dat de inhoud van de map drupal dan 1 plek omhoog moet in de mappenstructuur.
    Dit zodat alle website bestanden rechtstreeks in de wwwroot staan van uw hosting space.
  • Zodra u een FTP client zoals Filezilla gebruikt kunt u dit eerst uitpakken op uw lokale pc en hierna uploaden naar uw hosting space.

De standaard web.config die al aanwezig is in uw hosting space kunt u vervangen met degene die door Drupal word geleverd. Dit is namelijk noodzakelijk om Drupal te laten werken.

Hierna komt u in het installatie scherm van Drupal. Hier selecteerd u de standaard installatie en drukt u Save and continue
Drupal installeren windows hosting 1

U selecteerd hiernu uw taal naar keuze verstandig is om dit in het Engels te houden. Zo zijn eventuele foutmeldingen/vraagstukken makkelijker te vinden op support forums etc.
Hier kan natuurlijk ook de taal naar keuze geinstalleerd worden.

Drupal installeren windows hosting 2

In het volgende scherm dient u uw database informatie aan te geven, u selecteerd hier MySQL en voerd de database gegevens aan. Heeft u dit nog niet dan kan dit op deze manier aangemaakt worden.
Het is noodzakelijk om onder geavanceerde opties de database host in te voeren. Hierna kunt u weer op save and continue drukken.
Weet u niet op welke host u zit?
In het control panel naar > space statistics > View summary> Onderaan staat uw MySQL server.

Drupal installeren windows hosting 3

In dit scherm geeft u de persoonlijke informatie op die u verkiest. Zoals uw email adres en de titel van de site. Zorg voor een sterk wachtwoord voor uw admin account. Hierna kunt u weer verder gaan met de installatie.

Drupal installeren windows hosting 4

De installatie is nu afgerond volgens de Drupal installer. Echter zijn er nog een aantal stappen nodig.

Drupal installeren windows hosting 5

Zodra u namelijk naar uw site toegaat dan zal nog niet alle functionaliteit aanwezig zijn.
U kunt hierna het volledige rapport openen binnen de admin van Drupal. Hier ziet u de foutmeldingen naar voren komen:

Drupal installeren windows hosting 6

De foutmeldingen zijn op te volgen, hierna is de gehele functionaliteit te gebruiken.
Dit is dus een kwestie van een tmp folder aanmaken en de schrijfrechten controleren.

De tmp folder dient aangemaakt te worden in de volgende map:

wwwroot/sites/default/files/tmp

De schrijfrechten zijn op deze manier in te stellen:

Drupal installeren windows hosting 7

Denk eraan dat het niet verstandig is om altijd de schrijfrechten in te stellen over de gehele wwwroot. Haal dit er vanaf wanneer u klaar bent met ontwerpen. Voor meer informatie over beveiliging van uw site kunt u het volgende artikel raadplegen:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/754/Wat-kan-ik-doen-om-mijn-site-te-beveiligen.html

Na bovenstaande 2 stappen zal uw site naar behoren werken en kunt u verder.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.