Hosting space terugzetten naar default

Dit artikel behandeld de manier om een bestaande hosting space met een site op te schonen en weer opnieuw te kunnen beginnen met een website.
Denk eraan voordat u met onderstaande stappen begint eerst nog een backup te maken van uw oude site. De stappen die we gaan volgen resulteerd in een "lege" hosting space met alle gevolgen van dien.

Voor dit voobeeld pakken we een website waar een phpBB forum op staat, dit domein gaan we leegmaken en hier weer een hello world php bestand op zetten.

Er zijn 2 methodes van werken hiervoor, onderstaand laat de FTP wijze zien. Waar rekening mee gehouden word dat de mappenstructuur nog behouden is gebleven.
Methode 2 houdt rekening mee dat de folder wwwroot in uw website niet meer functioneel is of verwijderd is.

Methode 1

Hiervoor hebben wij nodig een ftp account in combinatie met een FTP client zoals Filezilla.

Als u hierna inlogt op uw FTP dan ziet u de mappen van uw website staan, u navigeerd hierna naar de wwwroot van uw site. Dit is de enige map waar wijzigingen in gemaakt hoeven te worden.
hosting space resetten 2

Vervolgens selecteerd u al uw bestanden in de wwwroot met uitzondering van de volgende folders/bestanden:

--> web.config
--> aspnet_client (map)
--> cgi-bin (map)

De rest zijn alle bestanden die niet van toepassing meer zijn.

* (toevoeging)
Als u de het web.config bestand heeft gewijzigd en dit wilt u tevens weer terugzetten naar default dan kunt u onderstaande gebruiken:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
<system.webServer>
<directoryBrowse enabled="false" />
<defaultDocument>
<files>
<clear />
<add value="Default.html" />
<add value="Default.htm" />
<add value="Default.asp" />
<add value="index.htm" />
<add value="Default.aspx" />
<add value="index.html" />
<add value="index.php" />
<add value="index.asp" />
</files>
</defaultDocument>
</system.webServer>
</configuration>

* (einde toevoeging)

Uw wwwroot map zal er dus nu weer zo uitzien:

hosting space resetten 3

Hierna bent u weer bij het begin af en kunt u dus uw nieuwe website op de server zetten.
Als voorbeeld zetten wij hier nu een index.php bestand neer en laten we zien dat alleen dit bestand nog gepakt word.

hosting space resetten 4

Dan kunt u naar uw site gaan in de browser en ziet u de echo staan:
hosting space resetten 5

Methode 2

U logt in het control panel in en gaat naar de filemanager:
hosting space resetten 6

Hierna navigeerd u naar de site waar problemen mee zijn, om dit probleem na te bootsen is de complete structuur van de mappen verwijderd:
hosting space resetten 7

U maakt hierna met "create folder" de map wwwroot aan in uw domein, dit doet u tevens in de filemanager.

hosting space resetten 8
hosting space resetten 9

Zoals u ziet is in bovenstaande hostingspace de map toegevoegd, echter blijft de foutmelding bestaan.
En zult u ook hier verder nog geen actie op kunnen doorvoeren.

U gaat hierna weer terug naar de homepagina binnen het control panel en selecteerd Websites:

hosting space resetten 10

Hierna drukt u op "save changes":

hosting space resetten 11

Navigeerd u weer met de filemanager naar uw hosting space van het betreffende domein:
hosting space resetten 12

Wat u hier zult zien is het volgende:

hosting space resetten 13

Het web.config bestand is hierbij dan weer gereset en uw hosting space van dit domein is dan weer gereed voor gebruik.
U kunt hierna weer uw website uploaden en verder gaan met uw nieuwe site.

Slot
Wij hopen dat we hiermee wat meer duidelijkheid kunnen scheppen op wat voor beginnende web bouwers wellicht nog niet geheel duidelijk is.
Mocht u hier verder nog vragen of opmerkingen over hebben dan kunt u kijken of de online chat beschikbaar is, tevens kunt u hier een ticket voor aanmaken.

keywords: site resetten website opnieuw beginnen restarting terug naar begin FTP