Hoe kan ik de Host file bewerken in Mac OS X?

Op de volgende wijze kunt u de host file bewerken in Mac OS X.

U gebruikt hiervoor het programma Terminal. Dit is de command line interface van Mac OS X.
Het programma kan gevonden worden in de Finder >  Programma's > Terminal.

Hierna voert u het volgende in: sudo nano /private/etc/hosts

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hierna word u gevraagd voor het sudo wachtwoord, oftewel het beheerders account.

Het bestand zal worden geopend en u kunt nu onderaan de lijst ten eerste het IP invoeren.
Ten tweede kan het domeinnaam 2 keer ingevoerd worden. 1 keer met www ervoor 2de keer zonder www. Gescheiden met 1 spatie.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hierna selecteerd u CTRL + X  en voert u Y  in. Daarna als u de directory ziet kunt u op ENTER drukken.
U heeft nu de wijzigingen doorgevoerd en aan uw website werken.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: host hosts file bestand mac wijzigen domein