Magento Installatie

Dit artikel behandeld het installeren van Magento op onze servers met hulp van:

- control panel / Filemanager
- FTP Client Filezilla.
- Tekst verwerker zoals SciTe, Notepad++. Of waar u het meest bekend mee bent.
Het is namelijk nodig om een aanpassing te doen in een php bestand.
- Een lege MySQL database met bijbehorende user.

De eerste stap is om de nodige bestanden van Magento te downloaden. Dit kan direct via de volgende link: https://www.magentocommerce.com/download
U zult eerst een account moeten hebben voordat u het pakket naar keuze kunt downloaden.
  1. Community edition = Open source
  2. Enterprise edition = De betaalde versie

In dit artikel gebruiken wij de Open source versie oftewel de Community editie. Na het aanmaken van een account bij Magento is dit dus vrij te downloaden.

U selecteerd het te downloaden bestand in .zip formaat. Hieronder een screenshot van de download opties:
Magento installeren op windows hosting 1

Het zip bestand is op een makkelijke plek op te slaan, bijvoorbeeld uw bureaublad.
Dan heeft u twee opties om de bestanden te uploaden naar de wwwroot.
  1. Gebruik de filemanager om het bestand te uploaden naar de filemanager en pak vervolgens de bestanden uit met de Unzip functie. Zie hier hoe dat in zijn werk gaat. (Link inserten)
  2. Pak het zip bestand uit in wederom bijvoorbeeld uw bureaublad, dit kan met een zip file reader zoals 7zip of Winrar hierna uitgepakt worden.(Kan echter ook met de standaard Windows tool.)
    Hierna kunnen de bestanden in de folder "magento" geupload worden naar de wwwroot.

Denk in beide gevallen eraan dat in de wwwroot in een web.config bestand staat.

Uw wwwroot folder zal er nu zo uit moeten zien:

Magento installeren op windows hosting 2

U kunt nu naar uw domein naam gaan in een browser naar keuze, in dit voorbeeld gaan we naar voorbeeld.mijntestpartner.nl
Dit past u aan naar uw eigen domein naam. Vervolgens komt u bij het volgende installatie scherm van Magento:

Magento installeren op windows hosting 3

U dient hier akkoord te gaan met de voorwaarden om de software te gebruiken. Lees dit zorgvuldig door.
Na het gelezen te hebben kunt u het vinkje aanvinken en op continue drukken

Magento installeren op windows hosting 4

In dit scherm word gevraagd in welk land u zit en welke munt eenheid gebruikt word. Dit is verder in te stellen naar wens.

In het volgende scherm worden de database gegevens gevraagd, die vult u in aan de hand van uw gegevens. Denk eraan dat de MySQL host afhankelijk is van uw server. Dit kunt u nakijken in via het volgende artikel.
Magento installeren op windows hosting 5

Persoonlijke instellingen

Hierna is het een kwestie van uw persoonlijke gegevens op te geven, denk hierbij aan een sterk wachtwoord en een dermate sterke encryptie sleutel. Dit is ter beveiliging van uw webshop.
Zorg ervoor dat u zeker de encryptie sleutel nog een keer op een veilige plek ergens opslaat. Bijvoorbeeld op een USB stick of cd op een veilige plek.

Magento installeren op windows hosting 6

Hierna heeft u de installatie afgerond en gaat u door naar de backend via de knop onderaan.
Komt u in het loginscherm terecht, logt u in met de door u aangemaakte gegevens.

Komt u hierna in het volgende scherm:
Magento installeren op windows hosting 7

U heeft nu uw webshop

Veel voorkomende Foutmeldingen tijdens installatie.

- Zodra u ook maar een link of menu probeert in te komen krijgt u een foutmelding met een error log.

Om dit op te lossen zijn 2 stappen nodig, namelijk het aanzetten van de foutmeldingen binnen Magento.
En de daadwerkelijke foutmelding oplossen.

De eerste stap is om de foutmelding te laten weergeven op de pagina. Dat is op de volgende wijze in te stellen:

Door in uw website bestanden naar :

/wwwroot/errors/local.xml.sample

Te gaan en dit bestand vervolgens te wijzigen in:
/wwwroot/errors/local.xml

(.SAMPLE er dus afhalen)

Tweede stap is het daadwerkelijke oplossen van de foutmelding:

Dit is op de volgende wijze op te lossen:

Navigeer naar het volgende bestand:

wwwroot/lib/Zend/Cache/Backend/File.php

Open dit in een text editor en wijzig de regel 99 naar :

Magento installeren op windows hosting 8

Om dit in te stellen dient u als eerst in te loggen in de admin omgeving van uw website. Dit kan via de volgende link:  http://www.uwdomeinhier.nl/admin
Hier kunt u inloggen met de gegevens die u van ons heeft ontvangen in de mail.