Domein doorverwijzen via DNS

Om uw domein door te verwijzen via een DNS aanpassing zijn de volgende stappen nodig.
U dient in te loggen in het controlpanel van mijnhostingpartner, https://control.mijnhostingpartner.nl
Tevens kunt u alvast de benodigde gegevens opvragen van uw domein waar u dit naar wilt doorlinken. Die gegevens bestaan uit het volgende:
A record / ip adres Waar u dit domein naar door wilt linken.

Vervolgens gaat u naar "Domains"

DNS doorlinken via het control panel IP 1

En selecteerd u het betreffende domein wat u door wilt laten verwijzen.
DNS doorlinken via het control panel IP 2

Vervolgens klikt u op

Edit DNS zone records
DNS doorlinken via het control panel IP 3

Hier komt u in het scherm waar de wijzigingen moeten gebeuren,

DNS doorlinken via het control panel IP 4

U selecteerd nu de records die u wilt wijzigen, dit zijn in de meeste gevallen alle A records, dus het lege A record / ftp / stats / www.
Om dit te bewerken drukt u op het potloodje voor het betreffende record.
Deze gegevens dient u dus van de andere partij te hebben, denk eraan om

hiervan eerst een Backup te maken

. Dit kan bijvoorbeeld door hier zoals bovenstaand een screenshot van te maken.

Een screenshot maken kan in Windows omgevingen met meerdere opties, in het start menu kunt u knip invoeren. Dan komt de snipping tool tevoorschijn. Tevens kan hier ook met de knop op het toetsenbord Print screen een screenshot mee gemaakt worden.

Een voorbeeld hoe dit gewijzigd kan worden ziet u hieronder, dit betreft het lege A record:

DNS doorlinken via het control panel IP 5

1. Is het veld waar u het nieuwe IP adres invuld. Dit dient u dus bij de hand te hebben voor deze stap.
  2. Hierna

Zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd kan dit 3 ~ 6 uur duren voordat dit gerealiseerd is voor een .nl domein naam. .com en overige domein namen kan dit 24 ~ 48 uur duren voordat dit door de DNS refresh is gekomen.

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u kijken of de online chat beschikbaar is of u kunt hiervoor een ticket aanmaken.