Wordpress installeren via de Web App gallery

U kunt onderstaande stappen volgen om Wordpress te installeren via de Web app gallery.

Let op! Deze installatie verwijderd enige bestanden die nu in de wwwroot staan! Maak dus een lokale backup wanneer u hier nog wat belangrijks in heeft staan.

Stap 1: Stappen in het control panel.
  1. Login op het control panel.
  2. Ga vanuit het Home scherm naar de Web App gallery.
    Wordpress installeren via web app 1
  3. Voer in het zoekvak Wordpress in. En klik op WordPress.
    Wordpress installeren via web app 2
  4. Hier drukt u op de Next.
    Wordpress installeren via web app 3
  5. Hierna download de Web App de installatie paketten.
    Wordpress installeren via web app 4
  6. In het volgende scherm voert u een aantal gegevens in, zoals uw domein naam in het eerste vak.
    U kiest hier verder voor de optie Create new Database en u vult een sterk wachtwoord in voor de MySQL database User.
    De overige instellingen zijn niet vereist, dit kan echter wel toegepast worden voor meer veiligheid als u dit wenst.

Opmerking: Indien u de volgende foutmelding krijgt:

DatabaseUserCreation Error

The operation you requested has failed to complete

Dan is uw database naam of user te lang of u heeft cijfers in uw databasenaam. U kunt dan handmatig eerst de database en gebruiker aanmaken om vervolgens dit te selecteren in onderstaande stap.

Wanneer u de standaard database gebruiker op wordpressuser laat staan dan kan het zijn dat dit al een bestaande gebruiker is. Om dit op te lossen maakt u hier een andere gebruiker voor aan. Stem dit bijvoorbeeld af naar uw website of domein naam.

Wordpress installeren via web app 5
  7. Daarna gaat u naar beneden en klikt u op bevestigen/install.
    Wordpress installeren via web app 6
  8. Dat waren de stappen in het control panel, u selecteerd nu de link Launch Wordpress
    Wordpress installeren via web app 7

Hierna kunt u door naar stap 2.

Stap 2: De stappen in de browser op uw domein naam.
  1. Hier zult u door de link gelijk in het goede scherm terecht komen. In het eerste scherm selecteerd u de taal naar wens en klikt u op Continue
    Wordpress installeren via web app 8
  2. In het volgende scherm voert u vervolgens de informatie in die gevraagd word. In ons geval hebben wij het laatste vinkje uitstaan. Dit zet u natuurlijk niet uit als u gevonden wilt worden door Google, Bing etc.
    Wordpress installeren via web app 9
  3. Dit waren de stappen die noodzakelijk zijn om wordpress te installeren.
    Wordpress installeren via web app 10
    Klikt u op Inloggen.

4. Logt u in met u zojuist aangemaakte gegevens.
    Wordpress installeren via web app 11

5. En dan kunt u aan de slag met het maken van uw website. |
    Wordpress installeren via web app 12

Conclusie

Deze manier om Wordpress te installeren is vrij eenvoudig, bij deze is het dus nog wat makkelijker gemaakt om Wordpress te installeren.

Voor de volgende stappen in de installatie kunt u op de volgende link kijken:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/623/Algemene-Zaken-Wordpress.html

keywords: Wordpress wordpress installatie web app gallery webappgallery installeren wordpress word press windows IIS