phpBB installeren

Hierbij een stappenplan om phpBB te installeren.

Stap 1

Download het pakket van de volgende link

Stap 2

Ga naar de filemanager in het control panel.control.mijnhostingpartner.nl

Stap 3

Navigeer naar jouw wwwroot folder en upload het bestand afkomstig van de phpBB site.

Phpbb op webhosting installeren

Stap 4:

Pak het zip bestand uit, je ziet nu de volgende folder. Verwijder gelijk het standaard web.config bestand zodat dit vervangen kan worden door het web.config bestand van phpBB.
Doe je dit via Filezilla of een vergelijkbare Ftp client zal dit automatisch overschreven kunnen worden.

Phpbb op webhosting installeren

Stap 5:

Ga naar de inhoud van de folder en selecteer de gehele inhoud en verplaatst dit naar de wwwroot map. Een map boven de phpBB3 map in dit geval.

Phpbb op webhosting installeren

Stap 6

Hierna kun je naar jouw site in de browser gaan om de installatie af te ronden. Onder het tabblad INSTALL kun je de stappen op het scherm volgen. Hier zullen de standaard zaken moeten worden ingesteld, zoals het admin email adres en het wachtwoord.
Denk in het scherm bij de MySQL server instellingen aan het volgende:

-   Jouw database naam
-   Database user en bijbehorend wachtwoord.
-   Jouw server adres binnen Mijn Hosting Partner, dit is te vinden in jouw control panel onder Space Statistics > View Space Summary > vervolgens is dit onderaan de pagina te zien.

Phpbb op webhosting installeren

Stap 7, SMTP instellingen

Phpbb op webhosting installeren

keywords: phpBB php bb forum fora installeren introductie introduction kan ik PHP bb