URL toevoegen aan Google

Google voegt constant nieuwe sites toe aan haar index en nodigt je uit om jouw eigen website aan Google op te sturen. Google voegt niet alle sites aan haar index toe en ze kunnen niet voorspellen of garanderen of en wanneer ze verschijnen.

Vul jouw complete webadres (URL) in, inclusief het http:// voorvoegsel. Voorbeeld: http://www.google.nl/. Je mag ook een omschrijving van jouw site invullen. Die wordt alleen gebruikt ter onzer informatie, en heeft geen effect op hoe je site in de index wordt weergegeven.

Alleen de index-pagina van een website of domein is nodig. Je hoeft niet elke pagina opnieuw in te vullen. De crawler, Googlebot, zal de rest vanzelf vinden. Belangrijk: Google ververst z'n index met regelmaat, dus het kenbaar maken van een 'dode link' (verdwenen of verhuisde site) is niet nodig. Dode links zullen vanzelf wegvallen uit de index bij de eerstvolgende crawl wanneer we onze hele index weer verversen.

http://www.google.nl/intl/nl/add_url.html