Hoe maak ik via MS management studio verbinding met mijn database?

Hoe maak ik via MS management studio verbinding met mijn database?

1. Open je Microsoft SQL Management Studio.

2. Als eerste wordt het connectie venster geopent. Hieronder een voorbeeld hoe je verbinding maakt met een SQL2012 server:

smss2012externconnect-2

Let op: Achter ip adres dat u verderop in het artikel kunt vinden komt een komma en geen punt.

Indien je gebruik maakt van een oudere versie van SQL Server Management Studio als de database zal er geen verbinding gemaakt kunnen worden met de SQL database.
Download daarom ook altijd de nieuwste versie van SQL Server Management Studio op de Microsoft website.

SQL 2005: SQL1

Host

Poort

SQL 2008: SQL3

Host

Poort

SQL 2008: SQL6

Host

Poort

SQL 2012: SQL8
Host 84.246.4.143
Poort 9135

SQL 2014: SQL
Host 185.41.126.25
Poort 9144

Gebruiker

Zoals aangemaakt in control panel

Wachtwoord

Zoals aangemaakt in control panel