Hoe backup / restore ik een MySQL database?

EXPORTEREN:

1. U gaat naar de volgende website: http://mysqlwebadmin.nl/

mysqlphpadmin-5

2. Kies hier de juiste server. Als u niet weet op welke server u zit verwijzen wij u naar dit artikel: Op welke MySQL server  draait mijn database.

3. Zodra u de juiste server heeft aangeklikt moet u inloggen met uw Database login gegevens.

mysqlphpadmin-6

4. Voor het exporteren van uw database klikt u links op de databasenaam en dan klikt u boven in de menubalk op exporteren.

mysqlphpadmin-10

5. Standaard staan de instellingen al goed. Mocht u het toch in een ander formaat willen Exporteren kunt u dat aangeven bij het pulldown menu Format:
Klik dan op Go om de export te starten, hierna verschijnt er een popup om de database op uw computer op te slaan.

mysqlphpadmin-13

IMPORTEREN:

1. Voor het Importeren van uw database klikt u links op de databasenaam en dan klikt u boven in de menubalk op Importeren.

mysqlphpadmin-11

2. Via de knop Browse / Bladeren kunt u het gewenste bestand dat op de computer staat selecteren en openen.

mysqlphpadmin-12

mysqlphpadmin-9

3. Klik hierna op de knop Start om de Import van de database te starten.