E-mail instellen - Outlook 2010

MijnHostingPartner.nl raadt u sterk aan om up te daten naar een latere Outlook versie, dit voor meer opties en de veiligheid. Outlook 2010 wordt niet meer ondersteund door Microsoft en dus ook niet meer door MijnHostingPartner.nl
Onderstaande handleiding is te gebruiken op eigen risico en leveren wij geen support meer voor.

Om uw mail in Outlook 2010 in te stellen volgt u de volgende stappen:

1. U opent Outlook 2010

2. U klikt op het tabblad 'File' (Bestand) linksboven in uw beeldscherm.

Outlook 2010 instellen handleiding 1

3. Vervolgens klikt u op 'Add Account' (Account Toevoegen)

Outlook 2010 instellen handleiding 2

4. Dan klikt u op 'Manually configure server setting or additional server types' (Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren) en vervolgens op 'Next' (Volgende)

Outlook 2010 instellen handleiding 3

5. In het volgende scherm kunt u alles zo laten staan. Klik op 'Next' (volgende)

Outlook 2010 instellen handleiding 4

6. In dit scherm heeft u de keuze om u mail in te stellen als POP3 Account of als IMAP.

- POP3 -> U trekt alle mail van de server af naar uw mailclient toe. U bepaalt dan zelf wat u met de mail vervolgens doet. De mail blijft hier dus niet op de server staan. Ga verder met punt 7.1 t/m 7.6

Outlook 2010 instellen handleiding 5

- IMAP -> U synchroniseert uw mail. Mail en mappen op de server komen overeen met uw mailclient. Mail blijft dus op de server staan en u kunt dus via de webmail ook bij al uw correspondentie. Ga verder met punt 8.1 t/m 8.6

Outlook 2010 instellen handleiding 6

7.1 Indien u kiest voor POP3 dan vult u de volgende instellingen in:

Outlook 2010 instellen handleiding 7

a. Uw naam - deze is zichtbaar voor anderen als u een mail stuurt.

b. Hier vult u uw volledige mailadres in.

c. Hier vult u 'pop.uwdomeinnaam.nl' in. Als uw URL dus 'www.inkomendemailserver.nl' is dan vult u hier dus pop.inkomendemailserver.nl in.

d. Hier vult u ALTIJD smtp.mijnhostingpartner.nl in! Dus niet de smtp server van uw internetprovider!

e. In dit veld vult u het volledige mailadres in wat u aan het configureren bent.

f. In het wachtwoordveld vult u het wachtwoord in wat hoort bij het betreffende mailadres. Deze heeft u zelf ingegeven via het controlpanel.

7.2 Vervolgens klikt u rechtsonderin op 'More Settings' (Meer instellingen)

Outlook 2010 instellen handleiding 8

7.3 In het volgende scherm heeft u een aantal tabbladen. Bij het eerste algemene tabblad kunt u nog wat overige informatie kwijt. Dit is echter niet vereist en kunt u verder ook leeglaten. U klikt op het tweede tabblad 'Outgoing Server' (Uitgaande Server)

Outlook 2010 instellen handleiding 9

7.4 In dit tabblad vinkt u aan 'My outgoing server (SMTP) requires authentication' (Mijn uitgaande mail (SMTP) vereist autenticatie)

Outlook 2010 instellen handleiding 10

7.5 U bent nu bijna klaar met het instellen van uw mail. U klikt op 'OK' waarna u weer terugkomt in het overzichtscherm. Als u dan vervolgens op 'Next' (Volgende) klikt dan worden uw accountinstellingen gecontroleerd. Als alle vinkjes groen zijn dan heeft u uw mail succesvol geinstalleerd!

Outlook 2010 instellen handleiding 11

7.6 Klik nu op 'Close' (Sluiten) en op 'Next' (volgende) en 'Gefeliciteerd, uw heeft uw mail succesvol geinstalleerd!' Klik als laatste op 'Finish' (voltooien) en u bent helemaal klaar om uw mailaccount te gebruiken.

Outlook 2010 instellen handleiding 12

8.1 Indien u kiest voor IMAP dan vult u de volgende instellingen in:

Outlook 2010 instellen handleiding 13

a. Uw naam - deze is zichtbaar voor anderen als u een mail stuurt.

b. Hier vult u uw volledige mailadres in.

c. Hier vult u 'imap.mijnhostingpartner.nl' in.

d. Hier vult u ALTIJD smtp.mijnhostingpartner.nl in! Dus niet de smtp server van uw internetprovider!

e. In dit veld vult u het volledige mailadres in wat u aan het configureren bent.

f. In het wachtwoordveld vult u het wachtwoord in wat hoort bij het betreffende mailadres. Deze heeft u zelf ingegeven via het controlpanel.

8.2 Vervolgens klikt u rechtsonderin op 'More Settings' (Meer instellingen)

Outlook 2010 instellen handleiding 14

8.3 In het volgende scherm heeft u een aantal tabbladen. In het algemene tabblad kunt u desgewenst wat overige informatie kwijt. Dit is echter niet vereist en kunt u ook gewoon leeglaten. U klikt op het tabblad 'Outgoing Server' (Uitgaande server)

Outlook 2010 instellen handleiding 15

8.4 In dit tabblad vinkt u aan 'My outgoing server (SMTP) requires authentication' (Mijn uitgaande mail (SMTP) vereist autenticatie)

Outlook 2010 instellen handleiding 16

8.5 U bent nu bijna klaar met het instellen van uw mail. U klikt op 'OK' waarna u weer terugkomt in het overzichtscherm. Als u dan vervolgens op 'Next' (Volgende) klikt dan worden uw accountinstellingen gecontroleerd. Als alle vinkjes groen zijn dan heeft u uw mail succesvol geinstalleerd!

Outlook 2010 instellen handleiding 17

8.6 Klik nu op 'Close' (Sluiten) en op 'Next' (volgende) en 'Gefeliciteerd, uw heeft uw mail succesvol geinstalleerd! Klik als laatste op 'Finish' (voltooien) en u bent helemaal klaar om uw mailaccount te gebruiken.

Outlook 2010 instellen handleiding 18

NB. Mocht er onverhoopt een fout staan in dit artikel dan zouden we het op prijs stellen om hier melding van te maken. Wij zullen dit dan aanpassen. Wij danken u alvast voor de genomen moeite en input!

Troubleshooting:

Wanneer u problemen heeft met de inkomende mail dan kunt u proberen in te loggen op webmail.mijnhostingpartner.nl en uw wachtwoord en gegevens testen. Zie de voorgaande stappen voor de server gegevens en uw account.

Voor uitgaande mail problemen:

Wanneer u de voorgaande stappen heeft opgevolgt en u kunt geen verbinding maken met de smtp host dan raadden wij u aan om weer proberen in te loggen op webmail.mijnhostingpartner.nl. Wanneer u hier succesvol kunt inloggen dan kunt u de uitgaande poort wijzigen naar poort 26.
Een aantal Internet Service Providers blokkeren poort 25. De overige instellingen kunnen hetzelfde blijven.