E-mail versturen via ASP.NET (C#)

De volgende code geeft een voorbeeld hoe je mail kunt verzenden via ASP.NET met gebruik van C#

MailMessage Message = new MailMessage();
SmtpClient Smtp = new SmtpClient();
System.Net.NetworkCredential SmtpUser = new System.Net.NetworkCredential();

// Basis gegevens email
Message.From = new MailAddress("van@email.nl", "Van voorbeeld");
Message.To.Add(new Mailaddress("naar@email.nl", "Naar voorbeeld");
Message.IsBodyHTML = false;

// Gegevens onderwerp & Body
Message.Subject = "Onderwerp titel";
Message.Body = "Voorbeeld tekst body";

// SMTP Authenticatie, een e-mailadres welke is aangemaakt in het control panel
SmtpUser.UserName = "e-mailadres";
SmtpUser.Password = "wachtwoord bij het e-mailadres";

// Bericht verzenden
Smtp.UseDefaultCredentials = false;
Smtp.Credentials = SmtpUser;
Smtp.Host = "smtp.mijnhostingpartner.nl";
Smtp.DeliveryMethod = SmtpDeliveryMethod.Network;
Smtp.Send(Message);