Pagekit Installeren

Om Pagekit te installeren bij MijnHostingPartner.nl zijn de volgende stappen te volgen met behulp van de volgende tools:

• Pagekit pakket van de pagekit website
  • FTP client FileZilla met een FTP account
  • MySQL database met gebruiker zoals aangemaakt in het control panel
  • Control panel filemanager

Eerste stap is om het installatie pakket of zip van Pagekit te uploaden in de wwwroot en uit te pakken via de filemanager. Hierna staan alle nodige bestanden direct in de wwwroot.  Daarna kan je gelijk even de schrijfrechten aanzetten op de wwwroot.

Hierna navigeer je naar je domeinnaam in de browser om de installatie te openen en druk je op het icoontje.

Pagekit installeren hosting

Je kiest hierna de taal uit die je ingesteld wilt hebben staan, dit is later ook nog weer te wijzigen.

Pagekit installeren hosting

Stap die volgt is een database connectie maken met MySQL. SQLite is ook een optie maar raden we niet aan aangezien dit een stuk trager is dan onze MySQL servers. Je maakt verbinding met de MySQL database die je hebt aangemaakt in het control panel, let erop dat je de juiste host gebruikt. Dit is even na te gaan door in te loggen op mysqlwebadmin.nl. Hier zie je een cijfer voor staan wat je vervolgens gebruikt om connectie te maken.
Kopieer de overige gegevens letterlijk zoals je ze hebt aangemaakt in het control panel, dus ook HoofdLetters!

Pagekit installeren hosting

Als je verbinding hebt gemaakt met de database dan kan je in de volgende stap de Site Titel opgeven en jouw administrator account.

Pagekit installeren hosting

Waar je vervolgens mee inlogt om naar de administrator omgeving te gaan.

Pagekit installeren hosting

Klaar!   Je kan nu beginnen aan jouw eigen website binnen Pagekit hosting!

Pagekit installeren hosting

Als laatste kan je jouw bestaande web.config bestand vervangen met het volgende alternatief:

web.config

Voor vragen kan je altijd even op de online chat komen.