Wat is een goed wachtwoord?

‘123456', ‘hello', ‘password', ‘monkey' en ‘killer'. Een aantal voorbeelden uit de top 20 van meest gebruikte wachtwoorden op het internet. Eenvoudig te kraken wachtwoorden zijn voor 94% terug te vinden in een ‘hacker' woordenboek.

En heeft een hacker je wachtwoord ontfutseld, grote kans dat hij dan bij al je accounts kan. Eén op de vijf Nederlanders gebruikt namelijk altijd hetzelfde wachtwoord.

Voor een Mail account bij MijnHostingPartner.nl zijn de eisen verscherpt, die zijn:

- Bevat minimaal 12 tekens
- Bevat maximaal 24 tekens
- Minimaal twee hoofdletters
- Mimimaal twee kleine letters
- Minimaal twee cijfers
- Minimaal twee vreemde tekens (!@#$%).
- Is niet direct herleidbaar tot jezelf (leeftijd of kenteken)
- Maximaal 5 keer mag er geprobeerd ingelogd te worden in 1 uur.

Om dit te vergemakkelijken hebben we voor je een wachtwoordgenerator ontwikkeld die voor jouw een goed wachtwoord aanmaakt.

Je kan  deze generator vinden via de volgende link: https://mijnhostingpartner.nl/random-password/