Lets Encrypt activeren

Het Let's Encrypt certificaat is op datum van schrijven nog niet op alle servers actief, we zijn druk bezig om dit op alle servers beschikbaar te maken.  *Update september 2018. Op vrijwel alle servers is dit nu actief.

*Noot, Let's Encrypt certificaten leveren wij verder geen support voor. Deze certificaten zijn op eigen risico te gebruiken. Wanneer je een foutmelding krijgt bij de installatie of verdere vragen hebt dan kan je eerst kijken op de status pagina:
https://letsencrypt.status.io/
En verder contact opnemen met Let's Encrypt of de forums.

*Noot 2,  Wanneer een foutmelding verschijnt met een verwijzing naar "could not validate hostname" dan zit er een verwijzing in de website niet correct. We raden dan aan om alles even uit te zetten op dat vlak en te zorgen dat het domein op zowel http://  als http://www. te bereiken is. Zonder foutmeldingen.
Ook bij net aangemaakte domeinen is het zaak om even te wachten met het gelijk activeren van Lets Encrypt. Hij moet namelijk gevalideerd worden op DNS niveau.

Let's Encrypt certificaten kan je actief maken op een gemakkelijke manier via het control panel. Je gaat eerst naar het https://control.mijnhostingpartner.nl  control panel en logt in met je gegevens. Hierna ga je in het home scherm naar websites.

lets encrypt ssl certificaat activeren

Vervolgens klik je op je website waar je het op actief wilt maken.

lets encrypt ssl certificaat activeren

Onder websites selecteer je het tabblad SSL.

lets encrypt ssl certificaat activeren

Je ziet hier gelijk de optie om Let's Encrypt te activeren, die klik je aan.

lets encrypt ssl certificaat activeren

In het volgende scherm is het een kwestie van de gebruikersvoorwaarden te accepteren, lees deze natuurlijk wel even door voordat je akkoord geeft. Daarna selecteer je Create and Install.
De voorkeurs URL  is hier ook te selecteren, waarna je alles verder standaard hebt kan je dit default laten. Dit is afhankelijk van je configuratie.

lets encrypt ssl certificaat activeren

SSL certificaat wordt nu aangemaakt, dit kan even duren.

lets encrypt ssl certificaat activeren

Na het installatiescherm is het certificaat actief op je space en kan je hiervan gebruikmaken!

lets encrypt ssl certificaat activeren

Ga vervolgens naar je website via https://  om te kijken of het certificaat actief is.

Onthoudt dat je de content van je website ook geschikt moet maken voor SSL! Dus ook de plaatjes en links etc. Hier kan MijnHostingPartner.nl je niet direct mee verder helpen, dit zijn namelijk instellingen binnen jouw website die gemaakt moeten worden.

Hoe je de website automatisch doorverwijst naar SSL moet je in je web.config dit afdwingen. De instructie daarvoor is hier te vinden.

Hierna dus even je website bestanden nakijken of het geschikt is voor SSL. Verder heb je een nieuwe map in de wwwroot gekregen genaamd:

.well-known

Hier staan je SSL bestanden in, kom hier verder niet meer aan. Als hier een fout in wordt gemaakt dan kan je weer opnieuw beginnen aan het artikel.