Website versnellen

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl
We krijgen vaker de vraag wat u kunt doen om uw website sneller te maken, dit is in het verleden al met een aantal artikelen en blogposts behandeld. Nu willen we echter iets meer aandacht besteden aan de wijze waarop dit getest kan worden. Dit kan namelijk met een hoop online tools. Een tool zal u waarschijnlijk al wel kennen; dit is de web inspector in Google Chrome en firebug in Firefox. Wij bij MijnHostingPartner.nl gebruiken vrijwel uitsluitend firebug van Firefox omdat we deze tool het fijnst vinden werken. Wanneer u firebug nog niet geïnstalleerd heeft dan kunt u dit installeren via de volgende link. Dit programma is vervolgens op te starten met F12.

Het programma ziet er als volgt uit:

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Wat hier aangegeven wordt zijn alle aanvragen van de pagina waar u op dat moment op zit. Dit kan gebruikt worden om te kijken welke bestanden trager aangevraagd worden en op die manier kunt u de problemen isoleren.

Wat tevens een snelle manier is om de snelheid en geschiktheid voor mobiele devices te controleren is om de tool van Google te gebruiken. Deze kunt u vinden op: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Wat deze tool voor u kan nagaan is de snelheid van uw webpagina aan de hand van een cijfer op een schaal van 1 tot 100. Ze baseren dit cijfer op onder andere de volgende zaken:

Gebruikmaken van browsercaching
Comprimeren inschakelen
JavaScript en CSS in inhoud boven de vouw die het weergeven blokkeren, verwijderen
Overweeg dit te corrigeren:
JavaScript verkleinen
Afbeeldingen optimaliseren
CSS verkleinen
HTML verkleinen

Voor een aantal van deze problemen kunt u terecht in de kennisbank. Bijvoorbeeld GZIP inschakelen via de web.config.

MijnPartnerGroep.nl MijnHostingPartner.nl

Bij elk onderwerp geven ze een korte uitleg wat er in het algemeen aan gedaan kan worden. Dit kunt u vervolgens verder uitzoeken op diverse bronnen om dit aan te pakken.

Wat zijn uw tips of tools waar u de snelheid mee meet?

Vertel het ons door een mail te sturen naar:
kennisbank@mijnpartnergroep.nl