Connectie maken met MySQL workbench

Dit artikel legt uit hoe u verbinding kunt maken met MySQL workbench. MySQL workbench is een database tool om wijzigingen aan te brengen binnen uw database vergelijkbaar met de online tool van MijnHostingPartner.nl PHPmyAdmin.

Ten eerste heeft u de tool nodig, dit is te downloaden via de volgende site:
https://www.mysql.com/products/workbench/

U kunt de laatste versie selecteren voor uw besturingssysteem.

MijnPartnerGroep.nl Hosting MySQl database

Hierna kunt u het programma installeren en de verbinding opzetten op de volgende manier.

MijnPartnerGroep.nl Hosting MySQl database

Hierna vult u de gegevens aan van uw database. Deze gegevens zijn te controleren via mysqlwebadmin.nl
De poort waar u connectie naar dient te maken verschilt per server. Dit is verder hier in te lezen welke poort u dient te gebruiken om connectie te maken naar uw database:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/57/Kan-ik-mijn-MySQL-database-extern-benaderen.html

MijnPartnerGroep.nl Hosting MySQl database

Zorg ervoor dat enige hoofdletters ook op de goede wijze worden ingevoerd en dat uw de juist host en poort opgeeft.

Connectie opzetten mysql workbench Connectie opzetten mysql workbench

keywords:   mysql workbench hosting database connectie verbinding