Joomla installeren via de Applicatie Installer

De volgende stappen zijn nodig om Joomla te installeren via de Web app gallery.

Stap 1, Het installatie pakket vinden in het control panel.

Log in met uw gegevens in het control panel.

Klik in het home scherm op het icoon van de web app gallery:
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Selecteer de tweede optie van Joomla, de eerste is een oudere versie.
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Klik op volgende
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Stap 2, De gegevens van uw

Website.

In deze stap gaan we het onderverdelen in blokken. Onderstaande plaatjes in Stap 2 zijn op hetzelfde scherm in het control panel. De verschillende stappen worden genummerd.

1. In dit blok kunt u de website selecteren waar u Joomla wilt installeren, tevens kunt u hier het pad instellen naar uw website toe.
    Standaard word dit als het leeggelaten blijft direct in de /wwwroot directory geplaatst.
  2. In blok 2 kunt u de database selecteren, MySQL 5 kunt u aan laten staan.
    verder kunt u hier kiezen om een nieuwe Database aan te maken. Of u kunt hier natuurlijk een bestaande selecteren.

3. In blok 3 geeft u de gegevens op van de MySQL user en maakt u een wachtwoord aan. Wederom kunt u dit ook met bestaande gegevens doen.
    Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

4. Dit punt geeft aan of u de voorbeeld site van Joomla er gelijk op wilt zetten, als u nog geen ervaring heeft dan kan dit handig zijn om te oefenen.

5. Hier vult u de naam van uw website in, uw bedrijfsnaam of iets dergelijks.

6. In blok 6 vult u de overige gegevens in voor het aanmaken van een Admin binnen Joomla. Bewaar een backup van deze gegevens op een veilige plek. (USB stick, in een tekst document met Blowfish encryptie om een voorbeeld te noemen)
    Vervolgens drukt u op Install.
    Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Stap 3, de laatste handelingen.

Na stap 2 komt u in het volgende scherm:
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?
Drukt u op OK.

Hierna

kunt u naar uw website gaan in een browser naar keus. Afhankelijk van de door u aangegeven directory zal de website nu naar voren komen.
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Nu

kunt u inloggen met uw gegevens en aan uw website gaan werken.
Hoe installeer ik joomla bij mijnhostingpartner.nl?

Zoals altijd als je nog wensen hebt of opmerkingen over dit artikel dan kan je dit nog even mailen naar :
kennisbank@mijnpartnergroep.nl