htaccess aanmaken op uw hosting space

htaccess is een bestand wat aangemaakt kan worden in jouw webspace. Het kan gebruik worden om een aantal instellingen te maken binnen je website. Het htaccess bestand heeft echter een mindere rol bij MijnHostingPartner.nl aangezien wij met Windows servers werken. Veel zaken die bij Linux zouden ingesteld zijn binnen het htaccess bestand word bij ons in het web.config bestand in de wwwroot ingesteld. Wanneer je bijvoorbeeld een url wilt herschrijven wat je normaal in htaccess zou doen doe je hier in de web.config.

Als je een htaccess bestand aan wilt maken dan kan dit via websites in het control panel, of je kunt via FTP het bestand aanmaken.

let op! Een htaccess bestand kan niet aangemaakt worden via de filemanager.

Wanneer je naar het control panel gaat en inlogd met jouw gegevens dan kun je naar Websites gaan om vervolgens het tabblad htaccess te selecteren. Hierna kom je in het volgende scherm:

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Met "add htaccess" kun je het juiste bestand toevoegen om dit vervolgens te bewerken. Hier kun je een scala aan opties toevoegen.

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Alternatief kan op de volgende manier via een FTP client zoals filezilla op de volgende wijze een htaccess bestand aangemaakt worden.

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Binnen Filezilla kun je met rechtermuisknop een nieuw bestand toevoegen, dit noem je zoals bovenstaande.
Vervolgens kun je dit bestand bewerken via FTP en het bestand gaan bewerken met jouw wensen

mijnhostingpartner.nl htacces aanmaken

Mocht je nog verder vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: htacccess bestand aanmaken file regels rewrite deny ip deny url