Mail versturen met PHP


Dit artikel geeft een voorbeeld hoe mail kan worden verzonden met PHP. Dit kan niet met de standaard mail(); functie die in PHP zit. Wij werken met een extra beveiliging die niet word ondersteund door de standaard mail functie. Bij ons is het namelijk vereist dat er via Authenticated SMTP word verzonden.

Dit artikel richt zich op Websites die "Custom" gemaakt zijn met PHP, het is dus niet exact te zeggen waar dit exact moet in jouw mappenstructuur of website. Dit zul je in jouw website bestanden moeten nagaan of even navragen bij uw website ontwikkelaar, die kan je hier verder mee helpen. De code die gegeven wordt op onderstaande link is een "barebones" code bestand. Het is de bedoeling dat je dit uitbreidt en aanpast naar jouw wensen.

Je kunt de volgende bestanden downloaden, in deze bestanden vind je de code die gebruikt kan worden. Wanneer je de bestanden gedownload hebt kun je dit op een test pagina aanmaken en aanpassen. Je kunt in de comments de nadere instructies lezen om het nodige aan te passen. De error reporting en mogelijke foutmeldingen staan allemaal ingeschakeld. Dit om te helpen met testen.

In mailer.php zijn de instellingen aan te passen, de map phpmailer is vereist en word gebruikt om de mail te verzenden. Hier hoeven verder geen wijzigingen in plaats te vinden.
Je kunt dus bij de variabele $user en $passw uw email adres en wachtwoord opgeven die je hiervoor gaat gebruiken. Het is aan te raden om hier een alternatief email adres voor te gebruiken. Zoals een send@ adres, met een wachtwoord aangemaakt in de wachtwoord generator:
https://www.mijnhostingpartner.nl/random-password/mijnpartnergroep.nl php mailer mailen mijnhostingpartner.nl
Mocht je nog verder vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is. Uiteraard kunt hiervoor ook een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: code php om te mailen phpmailer worksware mail versturen


  • 109 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

PHP error- failed to open stream

Deze foutmelding wijst op het niet kunnen openen van een bestand met de functie fopen, dit heeft...

Alle PHP informatie opvragen van uw hosting

Dit artikel behandeld een functie van PHP zelf, namelijk phpinfo();. Wat hiermee te bereiken is...

PHP error- Cannot modify header information - headers already sent

Deze foutmelding komt voor wanneer jouw script een HTTP header probeert te versturen naar de...

PHP error- Code word niet uitgevoerd, code word kaal weergegeven

Indien je binnen PHP geen uitvoering ziet van jouw code of je ziet letterlijk de kale code staat...

PHP error- expects parameter 1 to be resource, boolean given

Resources zijn een type binnen PHP, hier valt bijvoorbeeld onder een string, integer of objecten....