Hoe installeer ik ModX CMS?

Dit artikel behandeld de installatie van ModX Content management system. Je kunt het installatie pakket downloaden via de volgende link:
//modx.com/

Hierna kan Je het pakket in de wwwroot van jouw hosting space uitpakken / installeren.
De overige zaken die je nodig heeft is een MySQL database en bijbehorende user.

Met een browser naar keus kun je vervolgens naar jouw domein naam gaan. Je ziet vervolgens deze boodschap staan:

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Je klikt hier zoals verwacht op Install Now om verder te gaan met de installatie.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Je kiest hier een taal naar keuze, we raden altijd aan om op engels te blijven. Op deze wijze is ondersteuning en foutmeldingen makkelijker op te sporen.
Klik je vervolgens op next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hier kies je voor een nieuwe installatie en druk je vervolgens weer op Next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Hier voer je de gegevens in, denk eraan dat de MySQL host afhankelijk van jouw server is. Dit kun je altijd nakijken door onder space statistics te kijken bij jouw samenvatting. Hier staat dit beschreven.
De table prefix en de overige instellingen kun je op default laten staan. Waar nodig vul je de gegevens aan.

Bij de Default Manager Settings is het belangrijk dat je een sterk wachtwoord kiest.

Hierna kun je weer op Next drukken.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Je komt daarna in het scherm waar je alle extra opties kunt kiezen, voor eerste gebruikers is het wellicht verstandig om de Sample web site aan te vinken. Zo kan er gemakkelijk mee geleerd worden te werken.

Hierna druk je weer op Next.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

De melding over sql_mode hoeft verder niets mee gedaan te worden, je drukt hierna op Install.

Hierna is jouw website geinstalleerd.

www.mijnpartnergroep.nl www.mijnhostingpartner.nl

Controleer bij de laatste stap dat het vinkje Remove the install folder is aangevinkt. Hierna druk je op close en ben je in de admin omgeving van ModX.

Mocht je nog verder vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: modx mod x cms installatie installeren install hoe moet ik modx installeren