Hoe lang duurt een verhuizing van een domein?

.nl

Een verhuizing van .nl domeinnaam gaat vrijwel direct. Na invoer van een juiste code (token) en betaling dient de order door ons handmatig geaccepteerd te worden. Na acceptatie is de domeinnaam verhuist en is het enkel wachten op de DNS verversing. In Nederland gebeurt dit regelmatig en is de domeinnaam na een paar uur om. Wereldwijd dient u rekening te houden met 48 uur.

.eu

Als de bestelling is verwerkt wordt de verhuizing direct in gang gezet. U ontvangt hiervan een bevestigingsmail van EURid. In deze mail staat een link waarin u de verhuizing kunt bevestigen. Zodra u dit gedaan heeft duurt de verwerking hiervan maximaal 1 werkdag. Ook hier geldt het verhaal van de DNS verversing.

Overige domeinen

Bij bijvoorbeeld .com, .net en .org duurt de verhuizing meestal tussen 2 en 5 werkdagen. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij het .eu domein. U ontvangt een email waarbij de verhuizing in gang wordt gezet als deze bevestigd is. De verhuizing kan in tegenstelling tot een .eu domeinnaam echter wel wat langer duren. Hou hier rekening met 3 werkdagen. Ook hier geldt het verhaal van de DNS verversing.

Wij adviseren om een verhuizing minimaal twee weken van tevoren uit te voeren vooral als u tegen een einde van een contract loopt.

Verhuis tokens / codes dienen per ticket aangevraagd te worden.