Orchard CMS installeren

Orchard CMS installeren kan binnen enkele stappen bij MijnHostingPartner.nl, Orchard is een populair CMS systeem voor ASP.NET hosting gebruikers.

Je hebt nodig voor de installatie:

• Een FTP account en FileZilla
  • Een database en gebruiker. Bij Orchard kan dit een MySQL, MS SQL of bestandsdatabase zijn. We raden aan om dit te runnen met MS-SQL.
  • Het control panel
  • het Orchard CMS installatie bestand.
  • Schrijfrechten op de wwwroot en onderliggende mappen

De bovenstaande zaken kan je alvast gereedmaken in het control panel, het Orchard CMS installatie bestand kan je van github halen met de volgende link:

https://github.com/OrchardCMS/Orchard/releases

Download het bestand wat geschikt is voor web deploy: Orchard.Web.x.xx.x.zip

Pak het bestand uit lokaal op je pc en upload de inhoud van de map Orchard direct naar de wwwroot.

Controleer als laatst de ASP.NET versie onder websites in het control panel en zet hem op 4.0 intergrated.

Hierna kan je via de browser naar je domeinnaam gaan om in het installatieproces te komen. Je ziet dan vervolgens de volgende velden die je kan invullen:

orchard cms installeren

Vul jouw database in en gebruik hierbij de letterlijke gegevens uit het control panel. Dus ook hoofdletters. Voor MySQL hebben wij het in dit voorbeeld gedaan.  Jij past dit aan naar jouw configuratie.

orchard cms installeren

Daarna is het een kwestie van de voorgestelde thema's te kiezen en Finish Setup in te drukken.

orchard cms installeren

orchard cms installeren

Na bovenstaande stappen uitgevoerd te hebben kan je aan de slag met jouw Orchard Website!

Voor vragen weet je ons te vinden op de online chat en het ticketsysteem.