Hoe update ik Joomla?

Wanneer je Joomla wilt updaten dan kun je ten eerste een backup maken in het control panel van uw hosting space en website. Dit doe je op de volgende manier:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/766/kan-ik-een-backup-maken.html

Wanneer je een backup gemaakt heeft kun je pas verder.

Wat ook belangrijk is om na te gaan welke wijze je dient te updaten, dit is namelijk afhankelijk van jouw Joomla versie. We verwijzen we je hiervoor door naar de officiƫle site van Joomla. Het is ook noodzakelijk om jouw enige plugin's te controleren op compabaliteit met de versie waar je naar gaat upgraden.

De schrijfrechten zijn ook noodzakelijk om actief te hebben op de map wwwroot. Hoe je dit insteld kun je hier vinden.

Als je klaar bent met de backup en het nalezen van de Joomla site dan kun je de upgrade starten. Wanneer je wilt updaten dan kun je inloggen in de administrator van jouw website en naar Componenten gaan. Vervolgens selecteer je in de drop down lijst: Joomla Update.

Hoe update ik joomla bij mijnhostingpartner.nl

Wanneer je het verzoek om update in het scherm ziet dan kun je de directe link tevens gebruiken.

Hoe update ik joomla bij mijnhostingpartner.nl Hosting Joomla
Als de schrijfrechten geactiveerd zijn kun je de optie Write Files directly aan laten staan. Om vervolgens bij 2 de update te installeren.

Hoe update ik joomla bij mijnhostingpartner.nlHosting Joomla

Hierna wordt de update geinstalleerd en is jouw site weer up to date.

Hoe update ik joomla bij mijnhostingpartner.nl Hosting Joomla

Zet na het updaten de schrijfrechten uit in de filemanager. Dit in verband met de veiligheid.

Wanneer je dit proces niet kunt volgen dan kun je de documentatie van Joomla opvolgen voor uw specifieke versie.

keywords: Joomla updaten versie hosting