01-02-2019 Update Storing 17:00

 

Sinds de laatste update is er met betrekking tot het decrypten van de ransomware weinig tot geen nieuwe status bekend. Alle betrokken partijen die hier mee bezig zijn geven aan dat het om een hele agressieve en complexe variant gaat. Hierdoor duurt het decrypten langer dan verwacht en wordt nu zelfs aangegeven dat het ook nog wel een behoorlijke tijd kan duren. Voor de getroffen klanten is dit natuurlijk geen goed nieuws en is ons advies dan ook om opnieuw te beginnen. Eventuele oude data kan dan gemigreerd worden met de nieuwe data op het moment dat de servers vrijgegeven worden. Wij willen deze klanten uiteraard graag helpen om weer op de rit te komen. Wij verzoeken klanten hiervoor een ticket aan te maken. 

 

In de afgelopen week hebben we steeds meer grip op de situatie gekregen. Klanten zullen dit gemerkt hebben aan de responsetijd op onze tickets die weer bijna gedaald tot het niveau van voor de aanval. 

 

De brief waarin de nodige informatie staat over deze aanval/ storing/situatie moet nog gemaild worden. Het invetariseren van de gedupeerde klanten nam meer tijd in beslag dan verwacht. We willen deze mail er alsnog de komende dagen uit doen. 

 

Gelukkig hebben we ook nog een klein beetje goed nieuws te melden en dat is dat we in navolging van de MySQL 8 en MySQL 11 ook een oude image van de MYSQL 5 server hebben weten te restoren van begin 2017. Dat betekent dat klanten die voor die tijd klant bij ons zijn geworden daar wellicht iets aan hebben. Deze klanten verzoeken we dan ook zich te melden via het ticketsysteem.

 

Getroffen servers en backupservers:

  • MySQL 5
  • MySQL 8
  • MySQL 11
  • MSSQL 8

 

Indien er lokaal een backup is dan is dit de snelste manier om de website weer in de lucht te krijgen. Indien die er echt niet is dan heb je in dit stadium, naast wachten tot de betreffende servers weer online komen, de volgende opties:

 

  • Een doorverwijzing naar een andere pagina (Facebook?)
  • Een tijdelijke pagina plaatsen (Under constructie?)
  • Nieuwe website bouwen/plaatsen

 

Indien je wil dat we een extra database set voor je aanmaken zodat je weer opnieuw kunt beginnen met een schone database vernemen we dat graag. De oude database blijft uiteraard in tact en zal weer beschikbaar zijn zodra de getroffen servers zijn vrijgegeven. Laat ons even weten wat we voor je kunnen betekenen.Friday, February 1, 2019

« Terug