Geachte klant,

Afgelopen nacht zijn onze technische medewerkers druk bezig geweest om de storing aan de MySQL 4 server te verhelpen. De storing is inmiddels verholpen maar in sommige gevallen kan het zijn dat de database user opnieuw gekoppeld dient te worden in het controlpanel. Er is geen data verloren maar wel dienen van de gebruikte MySQL databases de wachtwoorden die in het config bestand staan opnieuw ingevoerd te worden bij het user account in het controlpanel. Vanzelfsprekend kunnen en willen wij dit voor u doen maar vanwege de hoeveelheid aan websites kan dit langer duren dan gewenst is. U kunt dit zelf ook direct doen door de volgende stappen te volgen:

1. U logt in het controlpanel.
2. Klikt op MySQL 5.x databases
3. Vervolgens op MySQL 5 Users
4. Vervolgens voert u daar het wachtwoord in wat voor de database gebruikt is. Indien u deze niet meer weet dan kunt u deze terughalen.

5. Als laatste kunt u de desbetreffende database aanvinken om de koppeling te maken.

- Voor WordPress is dit via de wp-config.php
- Voor Joomla! is dit via de configuration.php
- Voor overige websites is het in uw configuratie bestand terug te vinden.

Indien u nog een stappenplan voor wilt inzien dan kunt u dit via de volgende link bekijken.

5. Het betreffende bestand kunt u openen door in het controlpanel naar de filemanager te gaan. Daar browst u naar de wwwroot en klikt u op dit bestand door op het 'edit' knopje aan de rechterkant te klikken. Door door het bestand te scrollen vindt u het betreffende wachtwoord welke bij de gebruikersnaam staat.

Indien u er niet direct uit komt dan kunt u altijd even kijken of er iemand van de chat beschikbaar is via onze website of een ticket aanmaken via het klantenpanel. Daar vermeld u om welke database naam het gaat. Dan zullen wij voor u het wachtwoord terugzetten in het controlpanel. Zodra dit gedaan is door uzelf of door een van onze medewerkers zal uw website direct weer functioneren.

Wij proberen zo snel mogelijk alle klanten te helpen. Wij excuseren ons voor het ongemak en danken u voor uw begrip.

Wat betreft deze storing zal er een aanpassing in de procedure van alle MySQL servers gemaakt worden zodat de kans dat dit opnieuw zal/kan gebeuren nihil zal zijn.

MijnHostingPartner.nl


Geachte klant,

Op dit moment is er een storing met onze MySQL 4 server. Indien u gebruik maakt van deze server dan werkt uw website op dit moment niet.

Onze medewerkers zijn druk bezig om te kijken waardoor dit veroorzaakt wordt. Zodra er een update is zullen we dit hier vermelden.

Wij excuseren ons voor het ongemak en hopen dat de storing snel verholpen is.

MijnHostingPartner.nlMonday, November 2, 2015

« Terug