Wordpress installeren via de Web App gallery

Noot: augustus 2021,  Microsoft heeft helaas de support van de Web App Gallery laten verlopen en dit is nu niet meer te gebruiken.

WordPress is te installeren via de FTP methode, of via de automatische installatie via het klantenpanel. Zie onderstaande video voor de FTP methode, en de volgende link voor het installeren via het klantenpanel:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/webapplicaties/cms/wordpress/wordpress-installeren-via-het-klantenpanel/

De klantenpanel methode werkt het eenvoudigst.

Je kunt onderstaande stappen volgen om Wordpress te installeren via de Web app gallery.

Let op! Deze installatie verwijderd enige bestanden die nu in de wwwroot staan! Maak dus een lokale backup wanneer u hier nog wat belangrijks in heeft staan.

Stap 1: Stappen in het control panel.
  1. Login op het control panel.
  2. Ga vanuit het Home scherm naar de Web App gallery.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  3. Voer in het zoekvak Wordpress in. En klik op WordPress.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  4. Hier druk je op de Next.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  5. Hierna download de Web App de installatie paketten.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  6. In het volgende scherm voer je een aantal gegevens in, zoals jouw domein naam in het eerste vak.
    Je kiest hier verder voor de optie Create new Database en je vult een sterk wachtwoord in voor de MySQL database User.
    De overige instellingen zijn niet vereist, dit kan echter wel toegepast worden voor meer veiligheid als je dit wenst.

Opmerking: Indien je de volgende foutmelding krijgt:

DatabaseUserCreation Error

The operation you requested has failed to complete

Dan is jouw database naam of user te lang of je hebt cijfers in jouw databasenaam. Je kunt dan handmatig eerst de database en gebruiker aanmaken om vervolgens dit te selecteren in onderstaande stap.

Wanneer je de standaard database gebruiker op wordpressuser laat staan dan kan het zijn dat dit al een bestaande gebruiker is. Om dit op te lossen maak je hier een andere gebruiker voor aan. Stem dit bijvoorbeeld af naar jouw website of domein naam.

Wordpress installeren via de Web App gallery
  7. Daarna ga je naar beneden en klik je op bevestigen/install.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  8. Dat waren de stappen in het control panel, u selecteerd nu de link Launch Wordpress
    Wordpress installeren via de Web App gallery

Hierna kun je door naar stap 2.

Stap 2: De stappen in de browser op uw domein naam.
  1. Hier zul je door de link gelijk in het goede scherm terecht komen. In het eerste scherm selecteer je de taal naar wens en klik je op Continue
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  2. In het volgende scherm voer je vervolgens de informatie in die gevraagd word. In ons geval hebben wij het laatste vinkje uitstaan. Dit zet je natuurlijk niet uit als je gevonden wilt worden door Google, Bing etc.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
  3. Dit waren de stappen die noodzakelijk zijn om wordpress te installeren.
    Wordpress installeren via de Web App gallery
    Klik je op Inloggen.

4. Log je in met je zojuist aangemaakte gegevens.
    Wordpress installeren via de Web App gallery

5. En dan kun je aan de slag met het maken van jouw website.
    Wordpress installeren via de Web App gallery

Conclusie

Deze manier om Wordpress te installeren is vrij eenvoudig, bij deze is het dus nog wat makkelijker gemaakt om Wordpress te installeren.

Voor de volgende stappen in de installatie kun je op de volgende link kijken:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/623/Algemene-Zaken-Wordpress.html

keywords: Wordpress wordpress installatie web app gallery webappgallery installeren wordpress word press windows IIS