Wit scherm bij Wordpress site

Voordat je aan dit artikel begint, altijd een back-up maken op de volgende manier!

Wit scherm bij Wordpress site

Een wit scherm bij een WordPress site betekent dat er een PHP code fout in de bestanden zit, dit is vaak een update of een plugin die tegenwerkt en verouderd is. Dit is met het volgende stappenplan op te lossen.

Stap 1
Zet de uitgebreide foutmeldingen aan in je WordPress site. Dit kan in het bestand wp-config.php. Zoek naar de regel debug. Zie hier voor meer informatie.

Stap 2
Als je nu naar je website gaat dan zie je een uitgebreide PHP foutmelding. Hierin staat een fatal error met hierachter een bestand pad. Hier zit het probleem in de site. De foutmelding is afhankelijk van de situatie waarin je site zit. Het is een goede tip om even op de WordPress forums te kijken of je hier meer informatie over kunt vinden. Dit is te bereiken op de volgende link:

Wanneer het pad van het bestand wijst naar de wp-content/plugins of de wp-content/themes folder dan weet je zeker dat dit in een plug-in of een template zit. Je kan dan de plug-in uitschakelen door dit te verwijderen of de standaard template van WordPress te herstellen. Ook is weer even op de forums te kijken naar veel voorkomende problemen met de plugin of template. Er is ook contact op te nemen met de maker van de plug-in of template.

Voorbeeld van een dergelijke notice foutmelding:
Notice: is_comments_popup is deprecated since version 4.5.0 with no alternative available. in E:HostingSpacesMTPwordpress.mijntestpartner.nlwwwrootwp-includesfunctions.php on line 3709

Zoals je ziet is er in een bestand in de wp-includes nog een oude functie die niet meer ondersteund wordt. We zullen dit dus moeten updaten om deze meldingen weg te halen.

Stap 3
Met deze foutmelding kun je vervolgens naar uw filemanager of FTP gaan en het bestand pad volgen. Wanneer dit leidt naar een plug-in schakel je deze uit door hem te verwijderen of uit te schakelen in de database. Op WordPress support forums is hier meer informatie over te vinden.Wanneer dit leidt naar een thema bestand dan raden wij je aan om dit te verwijderen en een default thema van WordPress hierin te zetten.

Hierna moet je weer toegang moeten hebben tot de admin. Hier is WordPress up te daten en te herstellen via de reguliere manier.

Voor nadere informatie voor sommige van deze stappen in dit artikel verwijzen wij je graag naar het Eerste stappen WordPress artikel.

Eerste stappen WordPress.

Slot
Wanneer je er niet uitkomt dan kan je een ticket aanmaken richting de helpdesk. MijnHostingPartner.nl kan dan de werkzaamheden voor je uitvoeren, hier zitten echter wel kosten aan verbonden. Hoeveel kosten hieraan vastzitten is situatie afhankelijk, houdt in ieder geval rekening met 1 uur arbeid. Kosten hiervan zijn 75 euro ex btw per uur.